Institut "Batut": Preporučuje se primena preventivnih epidemioloških mera tokom glasanja 1Foto: EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Nacionlani institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ preporučio je biračkim odborima uoči glasanja na izborima 3. aprila primenu preventivnih epidemioloških mera, dezinfekciju i provetravanje prostora, dok će nošenje zaštitnih maski biti individualna odluka članova odbora i birača.

Preporučili smo korišćenje svih preventivnih mera, provetravanje prostora u kome će se glasati, primenu dezinfekcionih mera – dezinfekciju i higijenu ruku, a kad su u pitanju maske, odluka je individualna, rekla je danas za Radio-televiziju Srbije direktorka „Batuta“ Verica Jovanović.

Ona je naglasila da se maske uvek preporučuju, zavisno od toga kako se ko zdravstveno oseća, je štiti onog ko je oboleo i sve druge.

Objašnjavajući princip plasanja u domovima za stare, Jovanović je istakla da su sačinjene posebne preporuke za ulazak u te ustanove.

Svi birački odbori koji budu ulazili i članovi timova moraće da poštuju ta pravila i da nose maske, što je obaveza i zaposlenih.

„Radi se o principima i pravilima koji će biti jasno istaknuti. Distanca je preporučena i ona će se poštovati“, rekla je Jovanović za RTS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari