Izlaznost u Sečnju velika, opozicija tvrdi nikad gori izborni dan 1sečanj

Do 18 časova na birališta u opštini Sečanj na parlamentarnim i predsedničkim izborima glasalo je 60,33 a na lokalnim 60,05 odsto glasača. Izlaznost u 20 časova birački odbori neće javljati Opštinskoj izbornoj komisiji jer se pripremaju za brojanje, rekla je za „Danas“ Dragana Čorlija, sekretar komisije.

Preliminarne rezultate Opštinska izborna komisija imaće sutra ujutru, rečeno je „Danasu“.

U izbornom štabu liste „Vukašin Baćina – Za bolju opštinu Sečanj“ kažu, nikad gori izborni dan.

– Kako vreme odmiče i dan se bliži kraju, ekipe koje mame birače koji još nisu glasali sve su aktivnije. Mi smo na terenu, bukvalno jurimo kombije iz kojih se dele paketi hrane. Priča se i o parama. Trenutno smo u Šurjanu, a malo pre smo bili u Konaku i Jarkovcu. Kad vidimo da se dele paketi, mi prijavimo policiji, ali nemamo informaciju da li je policija i šta preduzela – kaže Vukašin Baćina, nosilac liste grupe građana.

U štabu Socijalističke partije Srbije u Sečnju kratko su nam rekli da su zadovoljni dosadašnjom izlaznošću, da oni nemaju prijavljene primedbe, a ako je bilo nekih problema, verovatno da su rešavani na licu mesta.

Sečanj ima ukupno 10.481 upisanih birača. Zanimljivo je da, prema zvaničnoj proceni, koja je i objavljena u posebnom dokumentu na opštinskom sajtu, Sečanj trenutno ima 11.400 stanovnika.

Birači u Sečnju mogu da biraju između četiri liste. Za 23 odbornička mesta u lokalnoj skupštini bore se Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije, Srpska radikalna stranka i lista grupe građana „Vukašin Baćina – Za bolju opštinu Sečanj“.

Osim radikala, sve ostale liste imaju 23 kandidata, koliko ima i odborničkih mesta.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari