Janković: Standard se meri odlaskom u samoposlugu, na osnovu cena ulja, brašna, osnovnih životnih namirnica 1Foto: FoNet/ Ognjen Stevanović

Profesor dr Vladeta Janković, kandidat za gradonačelnika koalicije „Ujedinjeni za pobedu Beograda“, u gostovanju na televiziji Euronews ponovio je da je prelomio da se vrati u politiku, budući smo, nažalost, došli do toga da su ovi izbori bitni za opstanak Beograda. Istakao je da Beograd danas izgleda jako loše, grad stoji jer je saobraćaj veliki problem, da Beograđani udišu loš vazduh i da u Beogradu cveta divlja gradnja.

On je pojasnio da saobraćajni problem nije pokazatelj povećanja standarda građana Beograda, standard se meri odlaskom u samoposlugu. “Kada vidite koliko danas koštaju ulje, brašno, osnovne životne namernice, primetno je da su cene mnogo više porasle u odnosu na porast primanja građana i jasno je da je životni standard drastično opao. To je jedan poseban problem Beograđana.”, istakao je prof. Janković.

Kandidat za gradonačelnika koalicije „Ujedinjeni za pobedu Beograda“ rekao je da će ova koalicija sastaviti antikorupcijsku komisiju koju će činiti hrabri profesionalci koji će razotkriti i revidirati mnoge poslove, a da će potom biti ulagano, pre svega, u rešenje pitanja zagađenja vezduha u Beogradu. Priorieteti su zdravlje građana i pronalazak načina na koji bi se skratilo vreme koje Beograđani provode u saobraćajnim gužvama.

Prof. dr Vladeta Janković izjavio je da je metro rešenje za saobraćajne probleme, da je neophodno da se isti sagradi, ali po trasi koju su utvrdili stručnjaci, a ne političari.

Dodao je i da je najveći problem Beograda činjenica da ova vlast udovoljava investitorima i da se o Beogradu sada priča kao o velikoj perionici para. Sve se podešava da se naselja i gradnja podudaraju sa interesom investitora koji su bliski ovoj vlasti, a da se novac sliva investitorima, u partijske kase ili u privatne džepove. Beograd trpi i novac ne stiže u gradsku kasu, a kada se to reši biće novca za rešavanje problema. Profesor dr Vladeta Janković istakao je da je on lično garant da će se pitanje toka novca u Beogradu rešiti kada postane gradonačelnik.

Istakao je da se u Makišu ne sme graditi depo za metro ili neko veliko naselje, kao i da vlasti moraju buti prioriteti kanalizacija u Borči i rešavanje bitnih i važnih pitanja za građane, navodi se u saopštenju.

Naveo je da je značajno da grad ima železničku stanicu u centru, da grad mora biti pristupačan, te da su stručnjaci rekli da je moguće da se glavna železnička stanica vrati na Savski trg.

Profesor dr Vladeta Janković dodao je da je neozbiljno da bilo ko misli da posao vođenje grada može da se poveri jednom čoveku. Stoga on ima tim profesionalca u najboljim godinama, bez bilo kakvih političkih repova, koji će svojim znanjem sprovesti plan da Beograd postane mesto za dobar život. Buduća vlast će se zasnivati na znanju stručnjaka, normalan čovek ne može da zna sve. Onaj koji razume stvari, taj zna ko zna. Bibliotekar ne zna sve knjige napamet, ali zna kako da pronađe knjigu koja je potrebna. Gradonačelnik je menadžer, onaj koji izvlači najbolje od stručnjaka koji su tu i žele da rade za Beograd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari