Koalicija “Ajmo ljudi”: Predajemo večeras preko 200 prigovora o neregularnostima na biralištima u Beogradu 1Foto: Screenshot/YouTube

Predstavnici koalicije “Ajmo ljudi” učestvovali su aktivno u radu Gradske izborne komisije Beograda i zajedno sa kolegama iz opozicije ukazivali su na brojne nepravilnosti u izbornom procesu – piše u regaovanju koalicije “Ajmo ljudi” koje nam je dostavljeno povodom teksta Danasa o jučerašnjim dešavanjima u GIK Beograda.

Oni navode da na jučerašnjoj sednici na dnevnom redu nije bilo ponavljanje izbora, već ispravljanje grešaka u zapisnicima biračkih odbora.

-Koalicija “Ajmo ljudi” je predala zahtev za uvid u birački materijal i večeras predaje preko 200 prigovora o neregularnostima na biralištima u Beogradu. I tako nastavljamo borbu za glasove građana – stoji u reagaovanju.

Koalicija “Ajmo ljudi” tvrdi kako je netačno da su njihovi predstavnici u GIK glasali protiv poništavanja biračkih mesta, što je, kako navode, jasno i iz prepiske sa novinarkom Danasa.

-Takođe, pored podnošenja prigovora, zahtevamo uvid u džakove sa glasačkim lističima, što nam GIK i dalje nije odobrila, iako na to imamo zakonsko pravo. To izaziva sumnju u novo prekrajanje izborne volje građana od strane vlasti naknadnim intervencijama. Nastavljamo najsnažniju borbu za odbranu glasova ne samo u Beogradu, već i u celoj Srbiji – stoji u reagovanju ove koalicije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari