Koalicija Moramo pozvala na hitni sastanak opozicije zbog pojave "fantomskih birača" 1Foto: Vojin Radovanović/Danas

Koalicija MORAMO pozvala je danas na hitan sastanak opozicije, potpisnica “Sporazuma za odgovornu Srbiju” zbog fantomskih birača tj. osoba koje ne žive na tima adresama, koji se u ogromnom broju pojavljuju u poštanskim sandučićima u Beogradu, ali i u Srbiji.

Kako su naveli, sastanak će se održati sutra, u utorak 29. marta u 11 časova u prostorijama Mreže za demokratski dijalog, Svetozara Markovića 27.

„Režim je u panici i spremio se za izbornu manipulaciju“, saopšteno je.

Koalicija Moramo je prethodno pozvala građane da sve nepravilnosti prijave na njihovu mejl adresu, a ističu da im je stiglo nekoliko stotina prijava.

„Za samo tri dana, samo na tu jednu adresu je stiglo 750 mejlova, a u svakom mejlu, u proseku, po 10 uslikanih listića. Što znači da samo na tom jednom našem mejlu ima preko 5.000 sumnjivih birača“, navode u saopštenju i dodaju da je to mnogo veći obim manipulacije nego što su prvobitno pretpostavili, te su tražili hitan sastanak sa opozicijom kako bi zajedno sprečili ovu „veliku prevaru koja se sprema“.

Zato su zatražili i od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave da se na sajtu Ministarstva omogući biračima da sami izvrše pregled prijavljenih birača na svojim stambenim adresama, tačnije pridružujemo se zahtevu posmatračke misije CRTE koja je još pre nekoliko nedelja ovo podnela resornom ministarstvu.

„Ukoliko to ne urade, jasno će biti svima da je posredi priprema za izbornu krađu“, zaključili su oni.

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopštilo je danas da policiji nije podneta nijedna prijava građana u vezi sa navodima pojedinih stranaka da su se sugrađani žalili da im na adrese dolaze glasački listići osoba koje na njima nisu prijavljene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari