MUP: Nije bilo prijava građana u vezi sa glasačkim listićima za osobe koje nisu prijavljene 1Foto: EPA-EFE/ ANDREJ CUKIĆ

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopštilo je danas da policiji nije podneta nijedna prijava građana u vezi sa navodima pojedinih stranaka da su se sugrađani žalili da im na adrese dolaze glasački listići osoba koje na njima nisu prijavljene.

MUP je u saopštenju naveo da je detaljnom proverom utvrđeno da nijedna prijava koja se odnosi na takvu pritužbu nije podneta, niti je bilo prijava vezanih za navodno organizovano i unapred pripremljeno prijavljivanje građana u Policijskoj stanici Zvezdara.

Ističe se se da je prilikom prijave prebivališta stranka koja se prijavljuje na adresu u obavezi da osim uplatnice, koja je generisana preko e uprave, i za svakog građanina ponaosob jedinstvena, ima i ličnu kartu.

Uz to, prema Zakonu o prebivalištu i boravištu, za prijavu prebivališta neophodno je da pokaže original vlasničkog lista stana na koji se stranka prijavljuje, naveo je MUP.

Dodaje se da je potrebno i prisustvo vlasnika stana koji kod sebe mora imati ličnu kartu ili da stranka pokaže ličnu kartu vlasnika stana.

„Da bi se promenilo prebivalište potrebno je kumulativno ispuniti sve uslove, a svi traženi dokumenti uslov su kako bi se sprečile bilo kakve zloupotrebe“, naveo je MUP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari