Marsenić (NADA) o predlogu Dveri i Zavetnika za prelaznu beogradsku vlast: Svaki predlog koji vodi smirivanju tenzija dobrodošao 1Predrag Marsenić, Foto: Danas

Predsednik Srpskog pokreta Dveri, koji je na izborima nastupio u okviru Patriotskog bloka za Kraljevinu Srbiju, Boško Obradović i predsednica Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski u medijima su izašli sa predlogom da se u Beogradu formira prelazna vlast, od stručnjaka iz opozicije, koja bi bila oročena na dve godine, a za taj predlog kandidat za odbornika koalicije NADA Predrag Marsenić kaže da je svaki predlog koji doprinosi smirivanju tenzija dobrodošao.

„Smatram da je veoma važno da se ceo izborni proces u gradu što pre završi i da dobijemo prave, zvanične rezultate izbora. Nakon toga je važno naći rešenje koje bi doprinelo smirivanju tenzija a koje bi bilo dogovoreno od strane svih političkih aktera, kako vlasti tako i opozicije i koje bi bilo u interesu svih građana Beograda. Smatram da je svaki takav predlog dobrodošao“, naveo je Marsenić.

Marsenić je u toku same kampanje za Danas rekao da koalicija čiji je deo smatra da su Beogradu potrebne promene, te da bi formirali vlast sa koalicijama „Moramo“ i „Ujedinjeni za pobedu Beograda“.

Đurđević Stamenkovski je sa tim predlogom izašla u emisiji „Insajder debata“, na Insajder TV, rekavši da su na tu ideju ona i Obradović došli nakon jednog TV gostovanja, u vreme dok je trajao opozicioni sastanak na kom je dogovoreno čuvanje svakog glasa.

Đurđević Stamenkovski je i navela da njena lista neće pozivati da se glasa za koaliciju Ajmo Ljudi, čiji je nosilac Duško Vujošević, jer bi to bilo protivno principima njene stranke. Ona je precizirala da bi ta vlast bila sačinjena od stručnjaka sa opozicionih lista. Taj predlog je podržala i predstavnica Dveri u toj emisiji Tamara Milenković-Kerković.

Isti predlog je juče izneo i Obradović koji je rekao je da opozicija u Beogradu treba da napravi jasan sporazum o prelaznoj gradskoj vladi, oročenoj na dve godine i da rešava pitanja koja su van ideoloških razlika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari