MORAMO: U Srbiji postoji nova politička snaga, zeleno-leva koalicija, došlo je novo doba 1Foto: Promo

Prema rečima Radomira Lazovića iz Ne davimo Beograd, evidetno je puno nejasnoća i nepoznanica, ali, kako napominje, može da se kaže da u Srbiji postoji nova politička snaga, zeleno-leva koalcija.

– Energiju sa blokada i protesta unećemo u institucije, Bilo je oduglovačenja na izbornim mestima i sabotažu. Vučič nema većinu u Beogradu, očekujemo naše rezultate. Biće ovo duga noć. Branićemo svaki glas – istakao je Lazović.

– Na prethodnim izborima imali smo rušenje u Savamali, a sada odbijanje RIK da rade svoj posao. Čuli smo naređenje Vučića da rezultati moraju da izgledaju onako kako je on naredio. Branićemo svaki glas – istakao je Lazović.

Dobrica Veselinović, kandidat za gradonačelnika Beograda, rekao je da su znali da izbori neće biti fer, to su ljudi koji ne poznaju i ne priznaju principe demokratije.

“Kada smo počinjali bilo je desetak ljud na blokadama, sada nas ima sto hiljada, zamilite koja je to snaga. Sve te godine nismo se pokolebali i sada smo napravili veliki ikorak u institucije. Mi ćemo unutar skupštine Beograda imati zeleno-levu koaliciju i možete od nas očekivati tek nove poduhvate i pobede. Večeras počinje nova runa za našu pobedu. Razgovaraćemo sa svim opozicionim snagama u Beogradu”, rekao je Veselinović.

Kandidtkinja za predsednicu ispred koalicije Moramo, Biljana Stojković, istakla je da je u Srbiji postalo uobičajno da se tokom izborne noći dešavaju čudne stvari.

Aleksandar Jovanović Ćuta istakao je da javnost od Vuči;a nije čula kako stoje u Beogradu.

– RIK nije kafana da možeš da je zatvaraš. Vuučić nam čita rezultate neke privatne firme. Sačekaćemo RIK da vidimo ko je koliko krao. Branićemo naše glasove na ulici a do tada smo strpljivi – rekao je Ćuta.

Nebojša Zelenović, napomenuo je da je koalicija Moramo ušla u parlament i to je, kako je rekao, dobra vest za Srbiju.

– To je izborna volja građama ali ne znamo u kom obimu. A to nismo čuli jer je RIK spustio roletne i otišao na spavanje. Očekivao sam i nadao se da vlast neće zloupotrebiti izbornu volju građana. Iznenadićete se rezultatima u Beogradu već sutra ujutru i tokom dana. Došlo je novo doba – rekao je on.

Republička izborna komisija je večeras odbila da vrši svoju dužnost. Umesto toga, kako je rekla Vesna Rakić Vodinelić, koja vodi pravni tim koalicije Moramo, javnost je mogla da čuje od predsednika SNS da se brojevi koje je on izneo neće menjati.

– Ti brojevi nisu brojevi sa biračkih mesta već iz uzorka, ali mi ne znamo koliki je procenat tog uzroka izbrojano – istakla je Vesna Rakić Vodinelić.

Ona je navela da je obrađeno samo 12 odsto biračkih mesta, pri čemu, naglasila je, nije poznato koja su to biračka mesta.

– Javnost je čula samio naređenje SNS o izbornim rezultatima. To je teška zloupotreba prava. Nadam se da će građani naći načina da ovu manipulaciju sankcionišu – zaključila je Vesna Rakić Vodinelić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari