Negotin: Negotinci na predsedničkim i parlamentarnim izborima glasali za Vučića i SNS 1Foto: J. B. K.

Na birališta je juče izašlo manje od polovine upisanih birača i najveći deo njih glasao je Aleksandra Vučića i Srpsku naprednu stranku. Prema prvim preliminarnim rezultatima za Vučića kao predsedničkog kandidata glasalo je 73,11 odsto birača, a za listu “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve” za parlament 57,28 odsto izašlih birača u negotinskoj opštini.

Od 36.724 upisana birača, juče je prema preliminarnim rezultatima, glasalo 46,35 odsto. Najveći deo negotinskog biračkog tela na predsedničkim izborima glasao je za Aleksandra Vučića koji je dobio 12.222 glasa odbosno 73,11 odsto.

Sledeći po broju osvojenih glasova je Zdravko Ponoš za koga je glasalo 1.839 ili 11 odsto birača u negotinskoj opštini, a treći je Boško Obradović sa 633 osvojena glasa ili 3,79 odsto.

Kada su u pitanju preliminarni rezultati parlamentarnih izbora u Negotinu lista “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve” dobila je 57,28 odsto glasova, lista “Ivica Dačić – Premijer Srbije” 14,49, “Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije” 9,51 odsto, lista “Boško Obradović- Srpski pokret Dveri – POKS – Miloš Parandilović – Patriotski blok za obnovu Kraljevine Srbije” osvojila je 3,18 odsto glasova.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari