O nastupu u Skupštini Beograda "leva i proevropska" opozicija odlučiće kad odbrani izbornu volju 1

Koalicije „Ujedinjeni za pobedu Beograda“ i „Moramo“ i dalje se bore protiv nepravilnosti i krađe glasova u glavnom gradu pa ne stižu da razmišljaju o svom budućem delovanju u Skupštni grada, ali je čini se izvesno da će ove dve kolone nastupati samostalno u beogradskoj skupštni.

Prema preliminarnim rezultatima, Ujedinjeni za pobedu Beograda imaju 26, a koalicija Moramo 13 mandata.

Dobrica Veselinović, kandidat koalicije „Moramo“ za gradonačelnika Beograda, za Danas kaže da će oni samostalno nastupati, ali uz koordinaciju i saradnju sa ostalima oko pitanja od javnog interesa.

– Kao i do sada po pitanjima borbe za slobodne institucije, slobodne i poštene medije i borbe protiv nasilja sarađijemo sa ostalim akrerima. A kada je reč o saradnji u Skupštini sačekajmo da vidimo ko će da uđe u parlament i kako će se odborničke grupe formirati. Verujem da ćemo diktirati tempo opozicionog delovanja u gradskoj skupštini jer imamo najveće iskustvo u upravljanju gradom i gradskim problemima. A verujem da će nas druge opozicione kolege slediti u stvarima u kojma se borimo za javni interes – navodi Veselinović.

O nastupu u Skupštini Beograda "leva i proevropska" opozicija odlučiće kad odbrani izbornu volju 2
foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Vesna Petković, četvrta na listi „Ujedinjeni za pobedu Beograda“ iz redova DS, za Danas kaže da su sada fokusirani na zajedničku odbranu izborne volje Beogradjana.

– SNS i SPS nemaju 56 odbornika – kaže Petković.

Kako dodaje, sačekaće da se proglase izborni rezultati, a nakon toga će tek odlučivati o sledećim potezima.

A Marina Lipovac Tanasković, osma na listi Ujedinjenih, i predsednica Gradskog odbora Narodne stranke, za Danas kaže da Narodna stranka trenutno broji, kontroliše, zapisuje izborne rezultate, nepravilnosti i slično.

– Žao mi je što naše ćutanje drugi tumače kao slabost. Mi trenutno sumnjamo u rezultate, RIK, trenutnu vlast, druge političke stranke… U ovom trenutku, ukoliko ne budemo pravili vlast sa Moramo, ne vidim zašto bi formirali bilo kakav opozicioni blok ne samo sa njima, već sa bilo kim – zaključuje ona.

Mila Popović, predsednica Gradskog odbora SSP, nije odgovorila na naše pitanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari