Dobrica Veselinović o odluci naprednjaka da Šapić ponovo bude kandidat za gradonačelnika: Ništa nisu naučili iz prethodnog ciklusa kad im nije doneo glasove 1foto FoNet Ana Paunković

Ponovni izbor Aleksandra Šapića za kandidata za gradonačelnika SNS nam govori da nisu ništa naučili iz prethodnih ciklusa kada im on ne da nije doneo glasove već je pad SNS bio najveći na Novom Beogradu, gde je Šapić bio predsednik opštine – komentariše za Danas Dobrica Veselinović iz Zeleno-levog fronta i prvi na beogradskoj listi Srbija protiv nasilja na izborima u decembru, prošle godine.

Predsednik Srbije, saopštio je večeras, nakon sednice Predsedništva SNS, da je Aleksandar Šapić ponovo kandidatj za gradonačelnika na ponovljenim beogradskim izborima.

Oni se ponavljaju zbog, prema interpretaciji predstavnika režima, nemogućnosti da se stvori legitimna većina, ali je izvesno da je tome doprineo pritisak EU na aktuelni režim da se izbori ponove zbog uočenih neregularnosti, takozvane – izborne krađe.

– Prethodni izbori 17. decembra su pokazali da Beograd neće Vučića, Šapića, SNS. I pored sve krađe i izbornih mahinacija, tajnih pregovora sa odbornicima, oni ne mogu da sklope vlast u Beogradu. Beograd ih neće zato što su ga pregazili, razorili, uništili, pokrali – kaže Dobrica Veselinović.

Kako dodaje, učinili su život u Beogradu težim i manje kvalitetnim.

– Vazduh nam je zagađen i ugrožava nas, sate i sate provodimo u prevozu i guzvama ili tražeći parking, za decu nema mesta u vrtićima, zelene površine su podređene njihovim investitorima, a doživeli smo i da nam deca ubijaju decu u školama i na ulicama. To je razlog zašto ovih dana slušamo priče o srpskom svetu u Beogradu, zašto izmišljaju neke referendumske podele o tome šta je Beograd u svojoj biti. Njih samo zanima da nastave ruše, da uništavaju, da njihovi investitori grade na zelenim površinama, da presipaju javna sredstva u svoje džepove – smatra sagovornik Danasa.

Pokrenuli su tu priču o nacionalnim simbolima, jarbolima, stadionima, ističe dalje, da ne bismo pričali o njihovoj nesposobnosti – da planiraju, da organizuju, da poprave, da izgrade konačno kanalizaciju, da zakrpe rupe, da bar konačno obrnu te kocke, a metrou i ne govorimo…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari