Vučić: Nestorović vodi neodogovornu politiku, mi imamo većinu u Beogradu 1Foto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom današnjeg obraćanja javnosti poručio je da koalcija okupljena oko Srpske napredne stranke (SNS) ima većinu za formiranje gradske vlasti u Beogradu.

Vučić je naveo da je razgovarao i sa Milošem Vučevićem, sa Anom Brnabić, ali i sa Aleksandrom Šapićem o skupštini grada.

„Želeo da razgovaram sa gospodinom (Branimirom) Nestorovićem i njegovim ljudima, oni ne žele da razgovaraju. Oni se, po mom mišljenju, ne ponašaju dovoljno odgovorno“, naglasio je on.

Vučić je dodao da oni ne razumeju šta je država.

„Ponašaju se onako kako misle da je dobro za njihovu političku stranku i to je njihov izbor“, kazao je on.

Kako je podsetio, rok za formiranje je do 2. ili 3. marta.

Vučić je dodao da nije siguran da li će Aleksandar Šapić i lideri koalicije govoriti sutra i kako će se dogovoriti sa odbornicima.

On se osvnuo na mogućnost ponovnih izbora u Beogradu.

„Šta ako odemo na ponovne izbore u Beogradi, pa ako mi opet budemo imali 54 odsto, a bude trebalo 56, a neki drugi budu imali značajno manje, a sa recimo Nestorovićem budemo imali 62 ili 63 odsto, a on opet kaže da neće sa nama, pa da idemo opet na izbore ili da kaže hoćemo, zbog čega sad hoće, samo da bismo imali mnogo veće troškove“, naveo je Vučić.

On je naglasio da sve šta opozicija priča nema nikakvog smisla.

„Oni računaju da će da prođu bolje, moje pitanje je prošli ste bolje, a kave to veze ima sa građanima? Valjda je bitnije da uradimo nešto za građane, od vaša dva ili tri mandata više“, kazao je Vučić.

One je naglasio da, koliko je on obavešten, oni imaju većinu u ovom trenutku za Beograd.

„Sećate se 2008. godine, potpisao sam, kao kandidat SRS za gradonačelnika, sporazum sa SPS. Kad su završeni izbori, Đilas nije imao većinu za gradonačelnika, već mi. Jedina legitimna većina je bila SNS – SPS. Oni su napravili legalnu većinu, ali je ukrao volju građana, jer je bilo potpuno jasno da je legitimna volja građana Beograda bila na potpuno drugoj strani“, podsetio je Vučić.

Kako je dodao, oni su to preoteli.

„Ja sam se pojavio na sednici Skupštine grada i čestitao lopovima koji su ukrali volju građana jer je legalno. Ne legitimno, ali legalna. Mi sad imamo većinu koja je legalna, delimično i legitimna, ali to nije apsolutni legitimitet“, kazao je Vučić.

On je naveo i šta su dalji koraci.

„Suština je u tome da je bolje da nemamo vlast, nego da bude ukradna, makar i ako bude sumnje. Sačekaćemo do 2. ili 3. marta, ako nemamo legitimnu većinu, idemo na izbore“, obećao je Vučić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari