Vučić objasnio zbog čega nije aplaudirao nakon govora Julije Navaljne u Minhenu 1Foto FoNet Zoran Mrđa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, gostujući na jutarnjem programu televizije Prva, po povratku sa Minhenske bezbednosne konferencije, objasnio zbog čega nije aplaudirao Juliji Navaljnoj, čiji je muž preminuo samo nekoliko sati pre njenog govora.

„Odjednom je neka žena sela pored mene, ali ja nisam imao pojma, bedž joj je bio okrenut naopako, a ja nisam imao pojma ko je žena“, rekao je Vučić.

Nakon toga su je, prema Vučićevim rečima, najavili.

„Ja sam tek tada shvatio da je to žena koja je sedela pored mene do tada. Izjavio bih saučešće, ali pogrešio bih, jer je ona nekoliko minuta kasnije izjavila da joj ne izjavljujemo saučešće“, kazao je Vučić.

Vučić je istakao da smatra da je uradio sve kao dostojanstven čovek.

„Ja nisam došao na fudbalsku utakmicu, već na ozbiljan skup i niko mi ne će određivati kako ću da sedim ili da stojim“, rekao je Vučić.

Da podsetimo, vest o smrti Alekseja Navaljnog objavljena je u petak, a ubrzo nakon toga njegova supruga Julija Navaljna održala je potresan govor na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji.

Predsednik Vučić tada je sedeo u prvom redu i među poslednjima je ustao Juliji Navaljnoj, ali se nije pridružio aplauzu.

Umesto toga, predsednik Srbije je nameštao slušalice za simultani prevod, a potom nastavio da stoji, pisao je N1 uz snimak na kom se to može i videti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari