RIK proglasio Mišu Vacića i Branku Stamenković predsedničkim kandidatima na izborima 3. aprila 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/EV)

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je večeras Mišu Vacića i Branku Stamenković predsedničkim kandidatima na izborima 3. aprila.

Vacića, koji je predsednički kandidat grupe građana „Srpski patriota – Miša Vacić“, potpisima je podržao 10.151 građanin, pa je Komisija na večerašnjoj sednici donela rešenje kojim se on proglašava kandidatom za predsednika Srbije.

Ta lista otklonila je nedostatke koje je 14. marta RIK utvrdio zaključkom obavezujući da za 48 časova dostavi još 223 pravno valjane izjave birača.

Branka Stamenković, koju je u trci na predsedničkim izborima podržala koalicija Suverenisti, obezbedila je 10.046 pravno valjanih izjava birača, pa je Komisija večeras donela rešenje kojim se ona proglašava kandidatkinjom na predsedničkim izborima.

Koalicija Suverenisti otkonila je prethodno utvrđene nedostatke tako što je dostavila još 271 pravno valjanu izjavu birača koji podržavaju kandidaturu Branke Stamenković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.