Posle ponovljenog glasanja - Koalicija Albanaca doline osvojila jedan poslanički mandat 1Bujanovac, foto: Vojkan Ristić

Na osnovu podataka iz Izbornog štaba Koalicije Albanaca doline, na danas ponovljenim izborima na biračkom mestu broj šest u albanskom selu Veliki Trnovac za ovu listu glasalo je 670 birača ili 68 odsto od ukupno 1.089 etničkih Albanaca sa pravom glasa, što je ukupno 10.089 čime ova koalicija dobija jedno poslaničko mesto u Skupštini Srbije.

Nezavnično Predsednik partije za demokratsko delovanje (PDD) Šaip Kamberi iz Bujanovca tako će u još jednom mandatu biti poslanik Albanaca sa juga Srbije u republičkom parlamentu.

Presudom Upravnog suda danas je na biračkom mestu broj šest u Velikom Trnovcu u Opštini Bujanovac ponovljeno glasanja na parlamentarnim izborima, a prema nezavničnim podacima posalnički mandat u novom sazivu Skupštine Srbije osvojio je Šaip Kamberi, predsednika Partije za demokratsko delovanje (PDD) i nosilac koalicione liste, Albanaca iz opština Bujanovac, Preševo i Medveđa.

Opštinska Izborna komisija u Bujanovcu (OIK) prethodno je većinom glasova odbila da poništi glasanje na dva biračka mesta u Opštini Bujanovac.

Tu odluku OIK iz Bujanovca potvrdila je i Republička izborna komisija (RIK) pa se Koalicija AlbanacaDoline „( KAD), obratila tužbom Upravnom sudu u Nišu koji je svojom presudom „naložio da se danas 29. aprila ponove izbori na biračkom mestu broj šest u albanskoj MZ Velki Trnovac.

Rezultate ponovljenih izbora na biračkom mestu broj šest u Osnovnoj školi „Nuharem Kadriju“, nakon provere zapisnik treba da potvrdi i Opštinska izborna komisija (OIK) u Bujanovcu i da dokumentaciju prosledi RIK-u na potvrdu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari