Raspuštena četiri odbora Narodne stranke zbog učešća u kampanji Zdravka Ponoša 1foto FoNet Milica Vučković

Na sednici Izvršnog odbora Narodne stranke održane u četvrtak 7. aprila, ovo telo na čijem čelu je prvi poptredsednik partije Miroslav Aleksić, raspustilo je četiri lokalna odbora zbog učešća u kampanji Zdravka Ponoša, saznaje Danas.

Raspušteni su odbori Sombor i Subotica, a na mesto poverenika postavljen je Predrag Dragojević, potpredsednik Izvršnog odbora. Takođe raspušteni su odbori Kostolac i Žagubica i na mesto poverenika ova dva odbora postavljen je potpredsednik Izvršnog odbora Nenad Milojičić „Keks“.

Razlog za raspuštanje ova četiri odbora jeste to što su aktivno učestvovali u predsedničkoj kampanji Zdravka Ponoša i pored izričite zabrane predsednika stranke Vuka Jeremića da se ne učestvuje u kampanji, tvrdi izvor našeg lista.

Prema njegovim rečima, u narednim danima očekuje se raspuštanje još nekih odbora koji su učestvovali u Ponoševoj kampanji kao što su Kraljevo, Šabac, Stara Pazova…

Kako saznajemo, sednica Izvršnog odbora Narodne stranke bila je burna jer se raspravljalo o rezultatima izbora i odnosima unutar koalicije.

Neki od učesnika burno su raspravljali o rezultatima izbora, učešću pojedinaca u kampanji i odnosu vrha stranke prema članstvu. Tema je bila i izborni rezultat Miroslava Aleksića u njegovom rodnom Trsteniku.

Podsetimo, Ponoš je na predsedničkim izborima osvojio prema nezvaničnim rezultatima 18,4 odsto glasova, dok je parlamentarna lista Ujedinjeni za pobedu Srbije, u kojoj je NS nastupila, osvojila 13,7 odsto.

Ponoš je pre nekoliko dana obavestio javnost da je istupio iz Narodne stranke, što je iz te partije potvrđeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.