RIK: Ponovno glasanje na pojedinim biračkim mestima biće održano 16. aprila 1Foto: Beta/Narodna skupština Republike Srbije (arhiva)

Republička izborna komisija (RIK) Srbije je sinoć donela Rešenje o sprovođenju ponovnog glasanja na biračkim mestima na kojima se ne mogu utvrditi rezultati glasanja na predsedničkim izborima 3. aprila, i na kojima su izbori poništeni.

Predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević je rekao da će izbori za predsednika Republike biti ponovljeni na 21 biračkom mestu u subotu, 16. aprila, kao i za parlamentarne izbore.

Doneto je i rešenje o ispravljanju zapisnika o radu biračkih odbora 31, 32 i 49 u inostranstvu, koji su imali „lake greške“.

Na biračkom mestu Doha u Kataru u zapisnik biračkog odbora biće uneto 119 birača, koliko je izašlo na izbore, a što nije bilo upisano.

U zapisniku biračkog odbora Toronto u Kanadi birački odbor je pogrešno upisao broj nevažećih glasačkih listića: tri umesto dva, što će RIK ispraviti, a usvojen je i predlog ispravke zapisnika sa biračkog mesta u Skoplju, u Severnoj Makedoniji, gde je utvrđeno da ima pet nevažećih listića i da se u glasačkoj kutiji nalazi 538 a ne 537 glasačkih listića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari