Šaip Kamberi poslanički kandidat PDD, još bez dogovora za zajedničku listu 1Šaim Kamberi Foto: Lična arhiva

Dosadašnji poslanik koalicije albanskih stranaka „Albanska demokratska alternativa – Ujedinjena dolina“ Šaip Kamberi biće poslanički kandidat, odlučila je Partija za demokratsko delovanje (PDD), čiji je on predsednik.

Kaao Jugpress javlja, stranke koje okupljaju Albance na jugu Srbije još nisu postigle dogovor o zajedničkoj listi.

Na zajednički sastanak, “u duhu sporazuma iz Tirane iz 2020. godine” sve albanske lidere pozvalo je Predsedništvo Alternative za promene. Prema albanskim izvorima Jugpressa, u formiranju zajedničke liste koplja lome PDD i Alternativa za promene na čijem je čelu bivši predsednik opštine Preševo Šćiprim Arifi.

Jedna od tema na kojoj se zapelo je preuzimanje lokalne vlasti u Preševu, koju sada čine PDD i Demokratska partija Albanaca (DPA) Ragmija Mustafe.

Izvori Jugpressa tvrde kako Arifi traži da na čelu lokalne vlasti u Preševu bude njegova Alternativa za promene, ali i da predstavnik te stranke na budućoj zajedničkoj albanskoj listi za Skupštinu Srbije bude na prvom mestu, a kao argument navodi da njegova stranka najjača u Bujanovcu i Preševu.

„Sve ovo može da ima implikacije i na sastav lokalne vlasti u Bujanovcu u kome je Alternativa za promene izašla iz svealbanske lokalne koalicije, navodi Jugpress.

U Preševu je na vlasti koalicija koju čine Partija demokratskog delovanja, Demokratska partija Albanaca , Pokret za reforme Sami Salihua i Demokratska unija Albanaca Nasera Azirija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari