Šešelj: Radikali će podržati Vučića za predsednika Srbije da pobedi u prvom krugu 1foto (BETAPHOTO/EMIL VAS/DS)

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je danas da da će ta stranka podržati kandidaturu predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića za predsednika Srbije jer je to „interes naroda, a to znači i interes SRS“.

Šešelj je u pisanoj izjavi naveo da SRS uglavnom na predsedničkim izborima ima svog kandidata, ali da „nacionalni interesi nekada zahtevaju da se odstupi od ustaljene prakse“.

„Ako bismo podlegli nekim ličnim interesima, sujeti ili inatu, mi bismo zapravo samo ugrozili šansu da Aleksandar Vučić pobedi u prvom krugu, što mora da se desi. Sve patriote moraju da shvate da je Vučićeva pobeda u prvom izbornom krugu nacionalni interes“, rekao je Šešelj.

Prema njegovim rečima „bilo bi pogubno za Srbiju“ ako bi se u drugom izbornom krugu „mobilisali svi antisrpski krugovi“, i za predsednika države bude bio izabran prozapadni kandidat.

„Sve ono što je Aleksandar Vučić postigao u zaštiti nacionalnih interesa, što smo mi neprekidno podržavali, jer se poklapa sa našim programom, palo bi u vodu. Mi srpski radilkali to nećemo dozvoliti zato što će naša podrška kandidaturi Aleksandra Vučića biti presudna za njegovu pobedu u prvom izbornom krugu“, rekao je Šešelj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari