Srbija se provincijalizuje, poručio Boris Tadić danas u Kragujevcu 1Foto: Z.S.M.

Naša politika namenjena je običnim ljudima, njihovim životima i životima njihovih porodica, poručili su danas u Kragujevcu Boris Tadić i kandidati sa poslaničke liste „Ajmo ljudi”.

On je istakao da mu je drago što je ponovo u Kragujevcu.

– Velike smo borbe ovde vodili i držali ogromne mitinge. Danas se tok i način kampanje. Više ne pravimo velike spektakle nego smo stalno u pokretu, dolazimo kod ljudi i sa njima i razgovaramo sa njima o njihovim problemima i predlažemo rešenja, istakao je Boris Tadić.

Po njemu u ono vreme kada su upravljali ovom zemljom mnogo je energije uloženo baš u Kragujevac.

– Dobrih posledica našeg upravljanja još ima i žao mi je što nakon nas vlast nije radila na drugom modelu automobila koji se ovde proizvodi. Šteta je što je ta ključna i jedna od najvažnijih investicja za srpsku industriju, njenu automatizaciju i robotizaciju, najviši kvalitet njenih proizvoda sada zastala, naglasio je on.

Tadić ne zna šta je ideja po tom pitanju sadašnjih vlasti ali je na zhtev sindikata i nakon prestanka svog mandata 2012. godine nastavio da komunicira sa ljudima koji su vodili „Fijat” tražeći mogućnost da se uspostavi proizvodnja novog modela.

On smatra da samo viskotehnološka proizvodnja ubrzava razvoj zemlje i otvara najviše novih radnih mesta, jer jedno mesto otvoreno u automobilskoj ndustriji otvara još 10-11 drugih sa strane.

– Bilo je nekih stranih investicija u Kragujevcu i posle naših vlasti i to treba pohvaliti, pojavile su i se i kompanije koje imaju svoje posebne programe ali se u automobilskoj industriji ništa suštinski nije desilo nakon nas a to je po meni katastrofalna činjenica koja ide na dušu sadašnjih vlasti istakao je Tadić, dodavši da postojeću vlast kritikuje gde treba ali ih po ovom pitanju kritikuje iz sve snage jer su na neki način „zatrpali i njihovo delo”.

Po njegovom mišljenju situacija u „Fijatu” je „popravljiva” ali mu nikako nije jasno zbog čega te poslovne, privredne i političke inijative nije bilo.

Srbija se provincijalizuje, poručio Boris Tadić danas u Kragujevcu 2
Foto: Z.S.M.

Tadić je sa Kragujevčanima najviše razgovarao baš o ovoj njemu i njima omiljenoj temi „Fijatu” i automobilskoj industriji ali je okupljeno interesovalo i zbog čega predstavnika Srbije nema na međunarodnim forumima kada se razgovara o tako važnom pitanju poput rata Rusije i Ukrajine i analizira sudbina sveta.

– Ja sam jedini koji iz Srbije učestvuje na tim forumima od Vašingtona i Londona, preko Bangladeša i Ruande. Neverovatno je da srpskih političara ni iz vlasti ali i opozicije nema nigde. Mi, kao da se smišljeno provincijalizujemo a svet je pod strašnim pritiskom i menja se velikom brzinom, smatra tadić po kome sadašnji rat Rusije i Ukrajine može da ponovo promeni svetsku egzistenciju i izazove novu ekonomsku krizu.

U razgovoru sa građanima i novinarima on je eksplicitno izjavio da se od prvog trenutka po pitanju ovog sukoba deklarisao da je to invazije Rusije na Ukrajinu ali i naglasio da nije za sankcije jer mi kao zemlja znamo da takve mere najviše pogađaju samo običan narod a njegove vođe, lidere i političare.

– Ovakav način komunakacije pokazuje da i ako budemo izabrani za poslanike nećemo biti udaljeni od građana nego ćemo ih uvek na neposredan način pitati koji i kakvi su njihovi životni problemi i organizovati aktivnosti koje su skladu sa njihovim rešavanjem, izjavila je Slavica Saveljić, poslanički kandidat SDS-a, jedna od osam Kragujevčana na listi koalicije koju predvodi Boris Tadić.

Sa njom se slaže i Jovana Jovanović, potpredsednica SDS-a i takođe kandidatkinja iz Kragujevca na ovoj listi za narodne poslanike.

– Pozivam Kragujevčane da nam se priključe u nastavku naše borbe za građansku i demokratsku Srbiju, slobodu mišljenja i ljudska prava, pozvala je ona sugrađane danas u Pešačkoj zoni.

Sa skupa u kragujevačkoj Pešačkoj zoni kandidati sa liste „Ajmo ljudi” i njihove pristalice ponovili su svoje izborne poruke: da se Srbija očisti od organizovanog kriminala i korupcije, da se vrate prava i dostojanstvo naših radnika, zaštiti naša priroda i da živimo slobodno u demokratskoj zemlji.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari