Ujedinjeni za pobedu Beograda: Beograd će nestati ako ga građani ne zaštite 1Tihomir Stanić, bioskop Voždovać Foto: FoNet

Odnos države prema kulturi pokazuje ruinirani bioskop „Voždovac“, ocenili su predstavnici Koalicije Ujedinjeni za pobedu Beograda u razgovoru sa građanima ispred ovog bioskopa, saopštila je Demokratska stranka, članica koalicije.

Za razgovor sa Beograđanima članovi tima kandidata za gradoačelnika Vladete Jankovič izabrali su simbolično dan otvaranja FEST-a.

Demokratska stranka podseća da je gradska vlast Srspke napredne stranke pre šest godina predvidela rušenje bioskopa i izgradnju stambeno – poslovnog objekta, što su građani su to sprečili 2021. godine.

Tatjana Manojlović je istakla da „ova vlast ovaj grad i ovu zemlju ne voli“: „Beograd nestaje pred našim obeležjima i ostaje kič ove vlasti. Rekla je da će Beograd nestati ako ga građani ne zaštite, a Beograd nas zove.“

Ona je pozvala građane da glasaju za broj pet.

Kadnidatkinja za odbornicu Ana Stevanović istakla je da slika iza nje dovoljno pokazuje kakav je odnos vlasti prema kulturi. Rekla je da će se posle promene vlasti preuzeti bioskop i ponovo vratiti građanima Voždovca i Beograda.

Glumac Tihomir Tika Stanić je citirao deo monologa iz predstave „Očevi i oci“ i rekao da je nažalost i dalje aktuelan jer nijedan čovek nije na svom mestu u ovom režimu i istakao je da se gomilaju kapitali koji se ne znaju otkud su, dok drugi građani ne znaju kako će preživeti već od petog.

Rekao je da mnogo mladih umetnika i nezavisna scena umetnika nemaju gde da se promovišu ili održavaju svoje probe, nemaju gde da izlažu ili slikaju. Plan Koalicije je da konkurs za nezavisne umetnike bude permanentno otvoren kako bi mogli da stvaraju i učine Beograd jedinstvenim.

Listu „Vladeta Janković – Ujedinjeni za pobedu Beograda“ čine Stranka slobode i pravde, Narodna stranka, Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana, Udruženi sindikati Srbije „Sloga“, Pokret za preokret i Pokret Slobodna Srbija.

Na zbirnom listiću za gradske izbore 3. aprila ova lista biče pod brojem pet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari