Veselinović o protestu pijačnih prodavaca: Fiskalizacija im dodatno otežava život 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Kandidat za gradonačelnika Beograda Inicijative Ne davimo Beograd i koalicije „Moramo za dobar grad“ Dobrica Veselinović, ocenio je danas da će najavljena fiskalizacija pijačnih prodavaca predstavljati dodatno opterećenje za te ljude koji već teško žive.

„Pozivamo gradsku upravu i državne organe da pokrenu široki dijalog kako se ova oblast može i mora urediti, tako da od toga imamo koristi svi“, rekao je Veselinović, u obraćanju kod jedne od centralnih beogradskih pijaca, preneo je Ne davimo Beograd.

Veselinović je istakao da je koalicija „Moramo“ nastala sa idejom da Beograd postane grad „solidarnosti, jednakosti, socijalne pravde, grad koji omogućava bolji život za sve“.

„Želimo da dosadašnju borbu za dobar grad sa ulica, trgova, parkova, blokada prenesemo u institucije, gradski parlament, upravu i kabinet gradonačelnika“, poručio je Veselinović.

Nekoliko stotina vlasnika pijačnih tezgi iz cele Srbije okupilo se dan ranije ispred zgrade Ministarstva finansija u Beogradu da protestuju zbog uvodjenja novih nameta koji uključuju prelazak na elektronske fiskalne kase.

Prodavci traže potpuno ukidanje fiskalizacije za sve pijačne prodavce, a poručili su da vlast ubija duh pijace, te da je ovo borba za opstanak svih oni koji rade na pijacama širom Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari