Vlaška stranka Most: U selima gde je aktivan Ziđin opozicija pobedila SNS i SPS 1Foto: FoNet/Branko Vučković

U borskim selima koja su pod uticajem rudarenja kineske kompanije „Ziđin“ opozicija je na izborima za skupštinu grada Bora osvojila više glasova od zbira glasova koje su dobile Srpska napredna stranka (SNS) i Socijalistička partija Srbije (SPS), rekao je danas lider Vlaške stranke „Most“ Milivoje Janošević.

„Netačna je informacija u nekim srpskim medijima da su SNS i SPS pobedili u Krivelju, Oštrelju, Slatini i Bučju. U tim selima opozicione stranke zbirno su osvojile više glasova od vladajućih stranaka zajedno“, rekao je Janošević.

Lider „Mosta“, manjinske stranke koja će u budućem lokalnom parlamentu od 35 odborničkih mesta imati četiri, rekao je i da je ta stranka po svim istraživanjima uoči izbora projektovana na 5, ili 6 procenta, ali da je dobila poverenje oko 10 odsto birača.

Podsetio je da je vladajuća koalicija 2018. godine dobila poverenje 13.981 birača što im je omogućilo 24 odborničkih mesta, a da je ove godine SNS osvojila 15 mandata, a SPS četiri.

On je rekao da „Most“ sada ne razmišlja o potencijalnim koalicijama.

„O tim koalicijama neka sada razmišljaju oni koji su proslavili pobedu, a koji trenutno imaju 19 mandata, a imali su problema sa kvorumom kada ih je bilo 24. Mislim da buduća vlast neće imati pun mandat od četiri godine, a Most“ neće učestvovati u pregovorima sa dosadašnjom vladajućom koalicijom“, kazao je Janošević.

Ocenio je  da opozicione stranke mogu da formiraju „odbrambeni blok koji će sprečiti propadanje Bora“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari