Vučić: Besmislene optužbe da želimo glasovima iz RS da dobijemo izbore 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su besmislene optužbe da vlast želi da obezbedi većinu na izborima dovodeći glasače iz Republike Srpske.

On je na televiziji Hepi pitao opoziciju da li uopšte razgovaraju sa građanima i da li stvarno veruju da će razlika biti 2.000 ili 3.000 glasova.

Podsetimo, lider SSP Dragan Đilas objavio je na svojim nalozima na društvenim mrežama, kako kaže, ekskluzivan dokaz da SNS i Aleksandar Vučić građanima Republike Srpske „po ubrzanoj proceduri daju državljanstvo“ zbog izbora, odnosno da „uvozi sigurne glasove.

Vučić je kritikovao izjave predstavnika opozicije da će izmestiti spomenik Stafana Nemanje iz centra grada i rekao da oni potcenjuju gradjane iz Marinkove bare, Mirijeva ili Železnika.

„Nikada nisam čuo da se neko priprema za kampanju i kaže ovo ćemo da izmestimo, ovo ćemo da srušimo, ovo ćemo da zaustavimo“, rekao je Vučić.

„Ogorčena je cela Republika Srpska na njih, svi koji su poreklom iz tih krajeva, zato što svoj sebičluk ne umeju da sakriju. Oni ništa ne razumeju, Srbija je postala drugačija zemlja, neće da dopusti brutalne izlive mržnje prema gradjanima Republike Srpske, nema više blokade na Drini, nije više to ta zemlja“, rekao je Vučić.

Dodao je sa Srbija i Srpska zajedno obeležavaju sve važne istorijske datume, i istoriju stradanja jednog naroda koji može biti podeljen u 100 država, ostaje isti narod.

Osvrnuo se i na susret sa Novakom Đokovićem i rekao da sa njim razgovaraju o unapređenju tenisa u Srbiji.

„Nema problema milion-dva da uložimo u te turnire, da podižemo tenis“, rekao je predsednik i istakao da njega Đoković nije politički podržao, već samo zahvalio na svemu što je uradila država za njega dok je bio u Australiji.

„Kad su mislili da ih podržava bio je genije, kad je rekao da se ne meša u politiku, počeli su da ga napadaju“, rekao je Vučić i dodao da sada napadaju i sve koji će se naći na listi SNS-a.

Vučić je izrazio uvrenje da će pobediti lista Srpske napredne stranke na čelu sa Aleksandrom Šapićem.

Vodićemo pozitivnu kampanju, neću da pričam o kandidatima opozicije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da će kampanja vladajuće stranke biti pozitivna, i zasnovana na onome što je vlast uradila i što planira da uradi.

„Zamislite šta sam mogao da donesem sve večeras o predsedničkim kandidatima, da se celu noć zgražavate kako je Srbija uništavana, ne pada mi na pamet“, rekao je Vučić na televiziji Hepi.

Za opoziciju je rekao da će oni govoriti sami o sebi i da su sa ovim potezom oko navoda o uvozu sigurnih glasova iz Republike Srpske „oni uzeli malj i sebe udarali u glavu“.

Vučić je rekao da je opozicija učestvovala u kriminalizaciji srpskog naroda na severu Kosova, da je on bio mnogo puta na Kosovu, da je njegov sin u poslednjih 10 godina bio preko 40 puta, a da one koji govore da je „Vučić izdajnik“ i govore da su patriotski lideri, „treba pitati kad su bili na Kosovu“.

Vučić je zahvalio građanima na podršci najvećoj koju je kako je rekao ikad imao neki predsednik i dodao da je samo Nikola Pašić duže bio na vlasti, ali nije imao toliku popularnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari