Vučić: Dvostruka namera Kurtija u zabrani izbora na Kosovu 1foto: Printsreen/Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govoreći o održavanju izbora 3. arpila na Kosovu i Metohiji rekao da tu postoji dvostruka namera da se unize Srbi i oduzmu im se prava, a druga je pragmatična Kurtijeva odluka da se smanji broj liste SNS, gostujući na “Novom Jutro“ TV PINK.

“Prvi razlog je zabrinjavavajući. U svetu su spremni, misleći da su doterali cara do duvara, da prećute ne samo nekonstruktivnost, već i nameru Kurtija da izaziva nestavilnost i nemire u regionu“, u koje Srbija, napominje, ne sme da upadne, pogotovo ne u ovom trenutku, iako bi SNS time “razoružala ceo desni blok na političkoj sceni“.

Vučić je naveo da su prihvatili razne kompromise, ali da nisu hteli da govore o Vladi Kosova, jer bi to značilo de facto priznanje, a na tome je prištinska strana insistirala.

Rekao je i da su Kinezi i Rusi razumeli situaciju, dok Zapad govori o tome da su Srbi “ruske sluge“ koje izvršavaju ruske namere na Balkanu.

Osvrčući se na pisanje hrvatske štampe o “srpskoj igri u Bosne i Herecegovini“, rekao da Srbija tamo ne vodi nikakvu igru, a da to dolazi od dela podgoričkog režima, dela političkog Sarajeva i Zagreba, i celokupne Prištine.

Poručio je da Srbija raste mnogo brže od Hrvatske – “Srbija je imala 32 milijarde ukupnop BDP, a Hrvatska 43 milijarde, za 25 posto su imali veći BDP, a danas je izjednačen. Verujemo da će ove godine ta stopa rasta da nam bude veća“.

Taj rast Srbije, smatra Vučić, razlog je za ovakve novinske natpise.

“Sve što je govorio Dalibor Jevtić juče, sve što su govorili svi naši predstavnici na sastanku, sve su u pravu. Mislim da to ide u tom smeru i da ga je nemoguće zaustaviti. Ja sam hteo da ga zaustavim, da napravimo plan, a ne vika i dreka i da govorimo o sopstvenoj pravdoljubivosti. Super je što smo odbili nešto u Rambujeu, ali smo morali da izračunamo kad počnu da padaju bombe po nama koliko možemo da izdržimo, koliko ćemo dece da izgubimo… Želim da sačuvam mir i za naš narod na Kosovu i Metohiji, ali želim da sačuvam mir i stabičnost za ljude u celoj Srbiji, KiM jeste Srbija ali želim mir za sve građane“ naveo je Vučić.

Srbi sa Kosova su mu rekli da neće protiv njega, otkrio je.

Predviđa da će pre kraja godine doći će do većeg sukoba, a do toga je došao “logikom gvozdenih determinantni“.

On je najavio i da će se uskoro povući iz politike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari