Vučić o predsedničkoj trci: Ko da se bavi izborima, bezbroj problema imamo 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

„Ne počinjemo nikakvo prikupljanje potpisa (za predsedničku kandidaturu Aleksandra Vučića, prim. aut.) nismo doneli odluku ni o kandidatu. Sednica Predsedništva (Srpske napredne stranke) zakazana je za sedmi mart, tada ćemo doneti odluku“, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić upitan da li počinje sa prikupljanjem potpisa s obzirom da se sutra raspisuju izbori za predsednika Republike.

Odgovarajući na ovo pitanje, Vučić se ogradio da govori u svojstvu predsednika Republike, a ne predsednika stranke, s obzirom da se medijima obraćao povodom početka radova na izgradnji deonice autoputa Sremska Rača – Kuzmin.

„Opet moram zbog ovog čudnog zakona da kažem da govorim samo kao predsednik republike i opšte ne želim da govorim o političkim protivnicima“, naglasio je Vučić.

„Čudan zakon“, koji on pominje, odnosi se na propis kojim se zabranjuje funkcionerska kampanja uoči izbora a što je posebno dodatno definisano kroz pregovore vlasti i opozicije o izbornim uslovima.

Iako je istakao da govori kao predsednik Republike, Vučić je naglasio da njegova stranka još uvek nije donela odluku o predsedničkom kandidatu za predstojeće izbore.

„Ko će sad da se bavi izborima, bezbroj problema imamo, muka sa kojima se suočavamo. Ima još mesec dana do izbora. Sedmog marta ćemo doneti odluku pa ćemo onda da vidimo“, naveo je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari