Vučić u Zemunu počeo kampanju i prikupljanje potpisa sa čelnicima naprednjaka 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) i aktuelni šef države Aleksandar Vučić počeo je večeras sa čelnicima naprednjaka kampanju i prikupljanje potpisa podrške za izbornu listu „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“ za izbore 3. aprila.

Vučić je večeras, posle potpisivanja ukaza o raspuštanju parlamenta i raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora, otišao u Zemun gde ga je, kako navodi portal Večernji novosti“, „dočekala reka ljudi“, pozdravljajući ga aplauzom i mašući zastavama.

„Predsednik je bio vidno raspoložen i svakome je učtivo pružio ruku. Nega je tamo dočekao veliki broj ljudi, između ostalog i Krajišnici u tradicionalnim nošnjama. Uz gromoglasni aplauz i baklje građani su vikali ‘Aco Srbine!'“, pišu „Novosti“.

Na Vračaru su izbornu listu potpisali poverenica SNSN za Grad Beograd i premijerka Ana Ana Brnabić, kao i nosioci liste SNS Danica Grujičić.

Listu su potpisali i Nataša Tasić Knežević, Lazar Ristovski, Konstantin Kostjukov, Marko Kešelj i Stojan Radenović, ministar Tomislav Momirović, guvernerka Jorgovanka Tabakovića, dok će kandidat za gradonačelnika Beograda Aleksandar Šapić listu, kako se navodi, potpisati u Novom Beogradu.

Naprednjaci večeras, osim u beogradskim opštinama, potpisuju izbornu listu i u Temerinu, Trsteniku, Kruševcu, Kučevu, javljaju dopsinici „Novosti“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je raspustio aktuelni saziv Skupštine Srbije i raspisao vanredne parlamentarne izbore za 3. april, a prethodno je lokalne izbore za Grad Beograd i još 12 lokalnih uprava, raspisao i predsednik Skupštine Ivica Dačić.

U skladu sa zakonskim rokom o isteku mandata aktuelnom šefu države, raspisivanje predsedničkih izbora očekuje se početkom marta, što će učiniti predsednik parlamenta u tehničkom mandatu Ivica Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari