Zoran Vuletić: Sutra dogovor oko predsedničkog i kandidata za gradonačelnika Beograda 1

Građanski demokratski forum, Socijaldemokratska stranka i Nova stranka će najkasnije sutra izaći sa konačnim dogovorom o formiranju predizborne koalicije koja će imati zajedničkog predsedničkog kandidata, kandidata za gradonačelnika kao i zajedničku listu za republičke izbore. Kako za Danas kaže Zoran Vuletić, predsednik GDF, razgovori još nisu završeni ali očekuje da sutra sve bude dogovoreno i da se već prekosutra krene sa prikupljanjem potpisa.

Sagovornik Danasa nije hteo da precizira da li će Boris Tadić, predsednik Socijaldemokratske stranke, biti kandidat ove koalicije za predsednika, odnosno ko će biti kandidat za gradonačelnika, kao i nosilac liste za učešće na republičkim izborima.

– Ne mogu da kažem da li će Boris Tadić naš predsednički kandidat ali je logično da imamo i zajedničkog kandidata za gradonačelnika – ističe Zoran Vuletić.

Zoran Vuletić: Sutra dogovor oko predsedničkog i kandidata za gradonačelnika Beograda 2
Foto: FoNet/Ognjen Stevanović

Podsetimo, bivši predsednik Srbije je u nekoliko navrata već javno govorio o svojoj kandidaturi.

Poslednji put je to bilo proteklog vikenda kada je rekao da će odluku o svojoj eventualnoj kandidaturi za predsednika Srbije na izborima 3. aprila doneti nakon što se „izmeri šta je korisno i bitno za stranku“.

Tadić, koji je bivši predsednik Srbije i Demokratske stranke, izjavio je tom prilikom da se nikada nije kandidovao za predsednika države „iz ličnih razloga, vec zato što je to bilo korisno za stranku“.

To što ljudi misle da imam ego i da hoću da budem predsednik konstantno, nikada me to nije vodilo u politici, samo princip korisnosti za građane i zemlju“, rekao je Tadić.

– Ono što je za sada izvesno u razgovorima koje vodimo u vezi sa formiranjem predizborne koalicije sa SDS i NS jeste da će to biti izrazito proevropska politička opcija, koja će zastupati politiku ispunjavanja uslova za što brže učljanjenje Srbije u zajednicu evropskih zemalja – kaže sagovornik Danasa.

Kako dodaje, to će podrazumevati i dogovor oko promovisanja politike pomirenja i bliske saradnje sa državama i gradovima u regionu.

– Očekujem dogovor sa potencijalnim koalicionim partnerima. Ali, moram da napomenem da za eventualni neuspeh, sigurno GDF neće biti kriv – zaključuje Zoran Vuletić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari