Izetbegović: Molio sam Čovića da ne govori o Kosovu

Ostavite komentar


  1. Zasto bi se vlast u BiH i njeni gradjani uopste bavili Kosovom. To je ionako svrsen cin, a o nijansama ce se odlucivati u dijalogu Beograda i Pristine. Mislim da je Izetbegovic pogresio sa svojom upadicom. Sta ce narodima BiH, pored tolikih problema i muka, jos i kosovski. Ako zeli da pospesi stabilnost u BiH, Bakir se mora dogovarati sa razumnim ljudima poput Ivanica. Celnici Srbije i BiH, odn. Bosnjaka i Srba moraju postici dogovore koje ce kao obavezujucu deklaraciju usvojiti skupstine dve drzave i entiteta BiH. Nema stabilnosti bez tih odluka, kao i sanse za pomirenje u atmosveri stalnog prepucavanja koje dobija na intenzitetu u predizbornom vremenu u obe drzave. Bez pomirenja i regionalne stabilnosti nema evropskih integracija, a time ni ekonomskog i sistemskog napretka za Srbiju i BiH. Bilo bi dobro da skupstine, kako drzavne, tako i nacionalne donesu deklaracije o pomirenju u kojima ce biti jasno odredjene obavezujuce osnove za buducnost. Zna se koji su malobrojni politicari i javne licnosti bili konstantno protiv sukoba i mrznje. Njih trebaju okupiti i konsultovati Vucic i Izedbegovic, a ne one nacional-socijalisticke politikante koji tri decenije svoj rejting grade na potpirivanju medjunacionalnih i medjudrzavnih strasti i sporova.

  2. Bakir, vi imate insajdere Covica i Ivanica, rusitelje Bosne. Jedino resenje je da trazite, bez uvijanja, spas celovite i gradjanske Bosne u Njujorku, Parizu, Londonu i Briselu, bez odlaganja, jasno, glasno, otvoreno.Jedino mi nije jasan Covic: kada se sastave RS i Srbija, doci ce u pitanje i granica sa Srpskom Krajinom, koja ce, takodje zeleti spajanje sa Srbijom. Kakva tupost i kratkovidost.

  3. Sta je tvoj problem, Izetbegovicu? Sta bi hteo?Jedinstvenu BiH, gradjansku i demokratsku? Malo morgen! Nema vise onog turskog vakta, dosta ste i u SFRJ mahali sa Avnojima, Zavnobihom i sl. ujdurmama, koje vise ne vaze. Zar ti Vucic nije lepo rekao da su avnojevske granice vredele samo dok je bila ziva Juga. Sada cemo da krojimo one pravedne i prirodne, Dodina mapa je samo pocetak) bez granica na Drini i Uni i Savi, sa Moracom i Vardarom.Izgubio si kompas, hteo bi cak i da se politika BiH vodi u Sarajevu?! Pa , taj tvoj bezobrazluk je van svake mere! Nije tajna da bi ukinuo i Republiku Srpsku, sa podmuklim ciljem da otkrijes jos dosta masovnih grobnica Bosnjaka? Pitas li se zasto se onda borio nas general Mladic ? Zasto pati? Hteo bi ti i da sprecis bosanske Hrvate da odvale i svoj deo Herceg-Bosnu? Zaboravljas da su se i oni borili za to, pun je Hag njihovih heroja, mucenika! Ti bi sve to da pogazis?! A , posebno, bestidno, odakle ti pravo da se nadas da bi priznao nezavisnost Kosova? Pa niko to jos nije ucinio( osim svbih nasih suseda i preko sto zemalja), sto nije nista u poredjenju sa Bosnom ?! Bakire, ti si nasa pretnja miru, stabilnosti, dobrosusedskim odnosima . Balkan strepi od tebe! Zato se mi moramo naoruzati, da stabilizujemo, sredimo i odbranimo sa od pretnje tvojih mudzahedina, spijuna, rovatora i islamista sa balkanskog Teherana.

  4. A da se ugledaju Dodik i Čović na brata po oružju Praljka, pa da popiju u ime povijesne po koju bočicu?

  5. Sto se tice Kosova tu je sta je i svrsenom poslu nema mane i treba trenutno stanje prihvatiti svidelo se to nama ili ne jer je na delu narodna izreka ““““Cije su ovce toga i livada““““cega je svesna i koalicija na vlasti ali ne zeli to da prizna i otvoreno kaze narodu .Umesto da se bave Srbijom i poboljsaju njeno jadno ekonomsko stanje i cinjenicu da je Srbija na poslednjem mestu u regionu kada su prosecne penzije i plate u pitanju svi redom i Vucic i Dacic i Vulin i jos neki da ih ne nabrajam,pokusavaju na sve nacine da poboljsaju rejting njih samih i njihovih stranaka pred prestojece izbore stavljajuci Kosovo u prvi plan a jednog dana uskoro shvatice da nista nisu uspeli da promene.Kosovo je pravi nacin da se narodu skrene paznja sa katastrofalne ekonomske situacije naroda u Srbiji.Vreme prolazi a Srbija umesto da ide napred u bolju buducnost tapka u mestu zahvaljujuci garnituri na vlasti koja umesto da resava probleme Srbije i poboljsa jadan ekonomski status naroda stavlja jer joj odgovara u prvi plan Kosovo i na taj nacin skrece paznju sa mnogih problema za rad svog i rejtinga svoje stranke.

  6. Gos.Rajko,Vaš komentar je ratnički.
    Za vas je pravi uzorak ili lični spas ,iselite se iz Srbije,bićete srećniji vi , ali i mi koji nedeljno vaše negativne muimanske stavove.
    ADIO….
    .

  7. @Zemun grad SPO,@Vitomir-Pa,Ja bih se zapitao ima li medj““ vama Srbima u BiH uopste razumnih ljudi.Ovaj Ivanic svakako ne spada tu.Slobodno se moze reci,da je svim Srbima i Hrvatima u BiH,samo jedna misao i zelja-"herceg bosnu" i "republiku srpsku" pripojiti svojoj matici.Doduse,ima Srba i Hrvata,koji su za BiH,ali ,oni su odavno etiketirani kao izdajnici…Dovoljna je izjava srpskog patrijarha,povodom presude zlocincu Mladicu,pa ce vam biti jasno da sam u pravu.Ako prvi covek SPC-srpske crkve,izjavi tako nesto,covek se prosto zapita,a kako li tek razmislja onaj nepismen,polu-pismen,bez posla ,unisten od ovih "patriota"da ne kazem "napredni" Srbin???

  8. @ Vitomir Ti bi Vitomire da se naoružaš pa da ratuješ a sam znaš da Srbija nema ekonomiju koja bi joj davala bilo kakvu osnovu za ratovanje. Milošević i Ćosić su mislili da će posle ratovanja u Hrvatskoj, Bosni i Kosovu Srbija ostati privredno i ekonomski neokrnjena. međutim oni su napravili od Srbije i Bosne privredne bogalje. Drugo, oni su sa Karadžićem i Mladićem poveli rat protiv nenaoružanih Bošnjaka, što je bio krajnji bezobrazluk. Ti sada samo pričaš praznu priču. Sad BiH ima svoju armiju pa srpski junaci ne bi mogli da pokazuju svoje junaštvo, kao što su ga pokazali boreći se sa civilima u Prijedoru, Bijeljini, Foči … gde su likvidirali po dve do tri hiljade ljudi. Kad nisi ni jednom rečenicom pokazao stid zbog počinjenih velikih zločina u Bosni, ja o tebi ne mogu imati bilo kakvu sliku dobronemernog komentatora!

  9. @Elvedin

    Proslo je vreme izgravanja nevinih zrtava i moralnih gromada, jeftine propagande kao i ispraznog junacenja. Odrasti.

  10. Ne bi to bilo opravdeno da ga nateraju Bosnu da ne prizna Kosovo a svi znamo istinu a istina je da Srbija za svaku robu koja ide sa Kosova ili prema Kosovo se carini isto kao iz Hrvatske pa bosna ne moze biti srbima bliza nego C. Gora pa ona priznala Kosovo

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.