Janjić: Albanci su zadovoljni i sada slave, a Srbi se osećaju kao da su prevareni, Banjska je bila kraj jedne politike 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Dušan Janjić iz Foruma za etničke odnose istakao je večeras da je pravilo pregovaranja to da su obe strane zadovoljne i dodaje da je u slučaju pregovora Beograda i Prištine samo kosovska strana zadovoljna.

„Što se tiče rezultata Albanci i Vlada Kosova sada slave i oni su zadovoljni, Srbi i Srbija se osećaju prevarenima i gubitnicima, a neki i izdatim. Zato proces ne valja ni za jedne ni za druge na kraju“, rekao je Janjić u emisiji „Među nama“ na TV Nova.

„Postavlja se pitanje čemu to uvođenje bezbednosnog faktora i svo mahanje vojskom i policijom koje je počelo u junu 2022. godine. Čemu je to služilo? Oni koji vole teorije zavera oni će vam reći da je to sve bilo režirano da bi Vučić imao alib da je probao sve i da sada predaje sve. Ja mislim da je stvar mnogo komplikovanija i da je sa Banjskom sve odlučeno“, dodao je on, prenosi Nova.rs.

Janjić je ocenio da je Banjska „kraj jedne politike“.

„Banjska, ko god da je i kako planirao, završila je neuspehom i to je bio kraj jedne politike koju je imao Beograd a to je kombinovanje pritisaka, pretnje i razvlačenja“, ocenio je on.

„Dok su se ljudi bavili strahom da li će biti rat i da li će (Milan) Radoičić da odgovara, dotad je veliki borac za oslobođenje Kosova (Petar) Petković ubrzano završavao, kao i Vučić, takozvanu ‘Mapu puta’. Vidimo da se to isporučuje baš po toj ‘Mapi puta’“, dodao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari