Janković: Neuređen birački spisak poluga opstanka SNS na vlasti

Opozicija i dalje bez zajedničke inicijative oko stvaranja fer izbornih uslova

Ostavite komentar


  1. Kako bojkot ne vredi (Stefanović)? Bojkot je meophodan ukoliko nisu sređeni birački spiskovi i ukoliko se "prijave" glasači u Beogradu. Moramo se angažovati, moramo ih uhvatiti u podvali. Taj posao se ne može platiti, ali moramo podneti žrtvu za bolju budućnost. Novinari Krik-a, Danasa, Nina i mnogi drugi rade rizičan posao u diktatorskoj atmosferi, ali to je jedini način. Stefanović je sam zagovarao bojkot skupštine, a sada govori drugačije. Bojkot je jedna od faza skidanja okova sa građana. Diktator ionako neće srediti fer uslove i biračke spiskove. A mi moramo dalje iz ove rupe.

  2. Birački spiskovi su ovde u haosu 27 godina, i to kao i razne druge probleme nijedna vlast namerno nije želela da reši.Opozicija ovde postoji pro forme, i zajedno sa vlašću pripada večitoj i nepromenljivoj srpskoj birokratiji koja u kontinuitetu decenijama razara ovo društvo do kraja. Sve se radi dogovorno, igraju se igre dobrog i lošeg policajca (poverenik građana nasuprot premijeru). Tako je bilo 90-ih, tako je i danas. Podeljene uloge. Naravno, o svemu bitnom odlučuju velike sile.

  3. Ne bi da omalovažavam Jankovićevu prozorljivost, ali okriviti samo birački spisak za neuspeh opozicije i proglasiti ga glavnom polugom opstanka SNS-a na vlasti je mlaćenje prazne slame. Pre će biti da Janković & Co ne mogu sastaviti bolju ekipu, pa im se posle izbora stalno priviđaju razlozi njihovog neuspeha. Biračkim spiskom je moguće manipulisati ali ni izbliza u tolikoj meri da bi bitnije promenili rezultate izbora.

  4. Nisu spiskovi poluga opstanka SNS-a, već zlurada, nesposobna, raspala opozicija!

  5. Janković pod hitno da nabavi čarobnu kuglu! Bacanje pasulja mu baš i ne ide!

  6. Kakva bre najavljena digitalizacija matičnih knjiga? Tu digitalizaciju lokalne samouprave su trebale odavno da završe jer su dobile nalog za to još 2012. godine. Na svakom izboru spiskovi su bili neuređeni jer ni jednoj stranci ne odgovara to bude sređeno. Šta sad, jel samo kod Vučića nisu bili uređeni, a gde su oni pre njega? Kod svih je bilo neuređeno i nastaviće da bude tako nemojte bre ljudi da se lažete i džabe da pljujete. Isti taj Saša Janković bi potpuno isto postupio, manite se šarene laži. Ukupna izlaznost je bila oko 50%. Gde su bili svi resto koji nisu glasali koji su mogli da promene nešto? Nisu glasali jer navodno ništa ne mogu da urade. Njihova ćutnja je bila znak odobravanja, tako da molim lepo nastavite i dalje da ćutite.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.