Janković: Oduzimaju mi pravo na rad udbaškim metodama

* "Razlozi koje list Politika navodi - zaštita državnih tajni kojima sam pristupao - u potpuno su smešni"
Lider PSG govori za Danas o pisanju štampe da je u sukobu interesa

Ostavite komentar


  1. E moj gospodine Jankovicu. Znam kroz sta sve prolazite i kako se osecate. Samo zelim da Vam pruzim svoju podrsku i posaljem Vam pozitivnu energiju. Malo je danas casnih ljudi, a Vi ste jedan od njih.

  2. ,,Sreom, pa se i u Politiku, VRATIO,ONAJ,,STARI I PREPOZNATLJIVI,MINOVIĆEV I ,BAJA STRUJIN,,VIRUS,,.IZ Doba sv Trojstva, Inače ova,,Agenicija se Baš,,proslavila,,s ,exdirektorkom Babić,kojoj je,presuda,Upravnog suda,,.,,DA SE CEO MANDAT NALAZILA NELEGALNO NA MESTU S KOJEG JE,,LANSIRANA,,slučajno,,čekala,da se LANSIRA čak na,,upražnjeno,RADNO MESTO,i To,Ustavnog ,,sudije, Na Predlog,,znamenitih,ličnosti,Srbije,jednog,proslavljenog vojvodeStiroporskog, ,dašanjeg Već, gubernatora ,iz Bajčetinei jedne,,znamenite bavevine iz Šešeljevog radikalskog,pozorišta,,Zna se da je,kompletna ,,respektabilna,, ,pa i samozaljubljena,,elita,, oko glavnog IM GURUA, organizvala ovakvu BESRAMNU,PRIMITIVNU,I NAZAPAMĆENU, harangu jedino,,na ovakvim Nivojima za dr Zorana Đinđićap0a se javno radovala flašom šamšanjaca posle,herojske,,egzekucije,, 12 marta 2003..Kada se svi ,okupani u izazvanim smrtima ,dokazani,bizmis,,,velikani, nije za čuditise da se i Poliutika,,srećom, vraća na nivoje Minovića i majstor,,Struje,i sličnim,podupiračima,, iz reinkarniranih,,svetotrojanskih,redovaneNekada .slavnog a sada PRE I POSLE SVEGA podrepaškim,,sledbenicima,,I Petričić i SVI ovako,,harangirani ljudi , su s druge strane morala s kojim ,,sns,i sv,trojstvo,komplet nije imalo nit ga sada poseduje k,o prepoznatljivi,brend,.sistim,problemom susreće,se,,spontano,i g.đa Milenković kojoj,,proslavljeni,dr,, Šone nedozvoljava da Mu se,nemeša,u,BIZMIS,,.I svi,respektatibilni,,,timovi,, našli se na istoj,leniji.,k,o u MRAKOVŠTINI, S POTPISOM JEVANĐELISTE,,TAKO,,TOLERANTNOG,,HI MIROTOČIVOG, ,,POBEDNIKA,,na poslednjim,,izborima,, i onakvim,Neviđenim,,svetskim,,, pa još,,platformama,,.Ovako,nahranjenu,inegovanu,hobotnicu UDBE I ,,DECE ,,JOJ,malo ko u Evropi,ima,,čast,, da hrani i neguje,,.tu SrBska,samoprozvana i,samozaljubljena,, politička,,Elita,, DRŽI NEPORECIVO,,LIDERSKO,,,MESTO,

  3. To je tako u propaloj zemlji gde je je razobručena vlast u šapama najgorih (plagijatori, korupcionaši, otimači, nacoši…). Ovo što se dešava Jankoviću je samo drhtaj straha sumasišavše vlasti kada se suoči sa nekim ko je, mnogo, mogo normalniji i običniji od njih koji se valjaju u dubokoj kaljuzi ispod svake normalnosti i običnosti.

  4. Sigurno je da postoji evidencija o tome kojim je tajnim dokumentima g. Janković pristupao, i kada i poslednjem od njih bude ukinut status državne tajne, više neće biti prepreka da se bavi poslovima savetnika u domenu bezbednosti. Ako je taj uslov već ispunjen, onda je po sredi ugrožavanje njegovih prava – u protivnom je stvar sasvim na mestu. Imamo li mi Zaštitnika građana kojem bi g. Janković mogao da se obrati?…

  5. @Milivoje Radaković: i Vucic je, kao i Sasa Jankovic, POTPISAO OBAVEZU CUVANJA TAJNE, sto izmedju ostalog znaci da su duzni da štite i čuvaju poverljive informacije do kojih dođu u radu i POSLE PRESTANKA RADA.
    Vucic je tu obavezu morao potpisati kada je postao koorodinator sluzbi bezbednosti (svih kontraobaveštajnih i bezbednosnih službi); izmedju ostalog imao je (za razliku od Jankovica) pristup OGROMNOM broju informacija:
    1- identitet sadašnjih i bivših saradnika službe;
    2- pripadnici službe sa prikrivenim identitetom;
    3- treća lica kojima bi otkrivanje tih podataka moglo da šteti;
    4- metoda pribavljanja obaveštajnih i bezbednosnih podataka;
    5- akcija koje su u toku;
    6- načinu primene posebnih postupaka i mera;
    7- podacia i informacije koje su pribavljene razmenom sa stranim službama i međunarodnim organizacijama;
    8- tajni podaci i informacije drugih državnih organa u posedu službe.
    Koliko dugo je Vucic NEZAKONITO bio koorodinator sluzbi bezbednosti? To takodje znaci da za taj period NEMA OBAVEZU CUVANJA TAJNE i po toj tvojoj logici posle silaska sa vlasti nece moci ni sladoled da prodaje.

  6. @mad mom: Propustili ste da primetite da prestankom tajnosti, prestaje i obaveza čuvanja tajne, a nadamo se da ove neće doveka biti tajne. Propustili ste da primetite da ovo isto važi u svim državama na svetu, a važi u i privatnom biznisu – ako ste u kompaniji imali pristup poslovnoj/tehnološkoj tajni zakon Vas sprečava da isti posao nastavite u drugoj kompaniji izvesno vreme – to se smatra nelojalnom konkurencijom. Ja ne želim da se g. Janković, ili g. Vučić, u svom privatnom poslu služe podacima koji su za sve nas ostale tajna; ako se taj princip ne poštuje, em bilo ko može legalno da dođe u posed državne tajne tako što uposli bivšeg državnog službenika, em bi svaka firma morala da upošljava umirovljene mastiljare edabi ostala konkurentna!? Inače, a šta tačno ciljate kada tvrdite da je A. Vučić "nezakonito" bio koordinator "svih srpskih službi"? Koji je zakon time prekršen?

  7. @Milivoje Radaković: Prema Zakonu o osnovama uređenja službi bezbednosti, sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost imenuje i razrešava predsednik Srbije.

    Sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost je po funkciji i šef Biroa za koordinaciju rada službi bezbednosti.

    Neposredno nakon preuzimanja dužnosti predsednika Vlade Srbije, u junu 2014. Vučić je najavio da će podneti ostavku na mesto koordinatora službi bezbednosti, jer, po Zakonu o osnovama uređenja službi bezbednosti, predsednik Vlade Srbije mora da bude član tog tela. To znači da je od formiranja vlade na čijem je bio čelu, Vučić zapravo obavljao istovremeno dve funkcije u Savetu za nacionalnu bezbednost – kao član i kao sekretar.

    Da bi Aleksandar Vučić postao sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost, polovinom 2012. izmenjen je član 7. Zakona , kojim je izbrisano da šef kabineta predsednika Republike po automatizmu postaje sekretar Saveta.

    Tako je izmenom član 7. Zakona predviđeno je da funkciju sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost obavlja osoba koju imenuje predsednik Republike.

    Kada je Vučić izabran za predsednika Republike, nastavio je da obavlja funkciju, iako je u više navrata najavio da će ubrzo na to mesto biti imenovana druga osoba.
    U svim NORMALNIM državama na svetu NEPOSTUPANJE PO ZAKONU spada u krsenje zakona.

  8. 1. Funkcija Zastitnika gradjana je drzavna funkcija kojom se stite prava gradjana ugrozena nezakonitim aktima ili nepostupanjem organa javne vlasti. Zastitniku gradjana se mora dozvoliti pristup svim tajnim podacima bez obzira na stepen tajnosti: interno, poverljivo, strogo poverljivo i drzavna tajna. Za pristup i korišćenje tajnih podataka izdaje se SERTIFIKAT NA OSNOVU BREZBEDBOSNIH PROVERA koje se vrse u zavisnosti od stepena tajnosti, MUP osnovne i BIA potpune. Za razliku od ova dva niza stepena tajnosti, organi nadležni za POSEBNU bezbednosnu proveru MUP, BIA i VBA dužni su da u postupku posebne bezbednosne provere za pristup tajnim podacima označenim stepenom tajnosti "drzavna tajna" i "strogo poverljivo" ostvare međusobnu saradnju.
    Jankovic poseduje navedeni sertifikat, sto znaci da su njega bezbednosno proveravale zajedno MUP,BIA i VBA i da su te sluzbe zakljucile da ne postoji smetnja za izdavanje istog. Iz navedenog se takodje vidi da je Jankovic na funkciji Zastitnika gradjana i pored sertifikata i bezbednosnih provera imao SELEKTIVAN pristup aktima oznacenim kao "drzavna tajna". Podatak koji je označen kao tajna radi prikrivanja krivičnog dela, prekoračenja ovlašćenja ili zloupotrebe službenog položaja ili drugog nezakonitog akta ili postupanja organa javne vlasti. ne smatra se tajnim podatkom.
    2. Pristup tajnim podacima i korišćenje podataka i dokumenata BILO KOG STEPENA TAJNOSTI i BEZ IZDAVANJA SERTIFIKATA , na osnovu funkcije i u cilju obavljanja poslova iz njihove nadležnosti imaju predsednik Narodne skupštine, predsednik Republike i predsednik Vlade.
    Pristup tajnim podacima BEZ BEZBEDNOSNE PROVERE imaju državni organi koje bira Narodna skupština, rukovodioci državnih organa koje bira Narodna skupština, sudije Ustavnog suda i sudije. Svi oni su ovlašćeni su da pristupe podacima svih stepena tajnosti koji su im potrebni za obavljanje poslova iz njihove nadležnosti BEZ BEZBEDNOSNE PROVERE..
    Za sve osobe koje su bile na navedenim funkcijama MORAO bi da se primerni ISTI ARSIN kao i za osobe koje su bile ili jesu na funkciji Zastitnika gradjana.
    BTW: Sertifikat za pristup svim tajnim podacima bez obzira na stepen tajnosti ima i Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić, a pre dva dana urucen mu je i sertifikat o sistemu upravljanja informacionom bezbednošću. I za njega ce vaziti da nece moci da se zaposli nakon prestanka funkcije?

  9. Samo ti nemoj da se boris za demokratiju u Srbiji. Ti si najobicniji neradnik, to se videlo sta si radio, dok si bio "Zastitnik gradjana", NISTA. Hoces leba bez motike, zato si od motike i pobegao

  10. ne: "oduzimaju mi pravo na rad udbaskim metodama", vec: "udbaskim metodama oduzimaju mi pravo na rad". prilog "svetskoj enciklopediji najnepismenijih naslova".

  11. i opozicija i rezim su deo istog sistema ]] sta da saradjujemo sa laznom opozcijom koju cine agenti BIA . A ako se narod nada da Agenti BIA koji koriste sluzbenu streljanu te slube promene sistem to samo znaci nastavak agonje . agonija dugo traje jedino resenje je totalna Lustracija i priprema za prve slobodne izbore …..a da se politicka mafija pobedi na izborima to nema sanse pa to nij euspeo ni Miljarder Milan Panic sa milionima olara spostvenog kapitala …..Milosevic je dodao 1 72 0 000 glasova samo na Kosovu i pobedio .da je nije pokkrade Milan Panic do bombardovanja Srbije nebi ni doslo ….ali narod nereaguje i ovaj rezim opstaje decenijama .

Ostavite komentar


Politika

"Približili smo se rekordu": Sagovornici Danasa o kadrovskim rešenjima u novoj Vladi Srbije 9

„Približili smo se rekordu“: Sagovornici Danasa o kadrovskim rešenjima u novoj Vladi Srbije

Iako formiranje vlade i nije vest u Srbiji jer moć donošenja odluka ostaje kod predsednika države, može se reći da će naredna vlada biti neefikasna jer ima 32 člana, i više partijska u odnosu na prethodne jer su predsednik i potpredsednici SNS ujedno premijer i potpredsednici vlade, kažu sagovornici Danasa komentarišući predlog sastava kabineta u Nemanjinoj 11 koji je danas izneo mandatar Miloš Vučević.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.