Janković: Vreme je za promene 1Foto: Twitter/APEL100Jankovic

Osmi mart je aktivistički praznik žena i vreme je za aktivizam i promene, izjavio je danas kandidat za predsednika Srbije Saša Janković na protestnom skupu povodom dana žena u organizaciji nekoliko ženskih organizacija.

Osmi mart je aktivistički praznik žena i vreme je za aktivizam i za promene u stvarnosti, a ne samo na papiru, a nažalost imamo previše promena samo na papiru, izjavio je Janković.

On je rekao da je došao na protestni skup zato što život žena u Srbiji vredi manje, žene žive teže, ne sprečava se nasilje nad njima i njihovo zapošljavanje nije korektno.

Na protestu je Janković dodao da se ogromni, ženski potencijal društva u Srbiji ne koristi kako treba što je, po njegovim rečima, socijalna nepravda.

Možemo to da promenimo ne samo u predsedničkoj kampanji, već kao što sam to radio dok sam bio zaštitnik gradjana, a nadam se da ću to raditi kao predsednik Srbije, rekao je Janković.

Žene, ne samo u gradovima već i žene na selu, moraju da budu ne samo ravnopravne već u potpunosti na usluzi sebi, ali i celom društvu Srbije, rekao je on.

Okupljeni na protestnom maršu su od Trga republike išli preko Terazija do sedišta Vlade Srbije.

Janković osnovao Savet za rodnu ravnopravnost

 Saša Janković je osnovao Savet za rodnu ravnopravnost i pozvao građanske aktivistkinje da mu pomognu u uspostavljanju socijalne pravde, saopštila je danas njegova pres služba.

Članice Saveta su Aida Ćorović, Biljana Maletin, Sofija Mandić i Marija Srdić.

One su istakle da principe rodne ravnopravnosti i jednakih mogućnosti koje je Saša Janković i do sada isticao i afirmisao, jesu vrednosti na kojima mora insistirati i budući predsednik države, piše u saopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari