Janković: Vučić da odgovori da li zna nešto o ubistvu Olivera Ivanovića 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Aleksandre Vučiću poznaješ li osobu koja je naručila ubistvo Olivera Ivanovića i da li zbog toga istraga ubistva stoji u mestu, upitao je danas predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Saša Janković na skupu „Ko je ubio Olivera Ivanovića“ ispred zgrade predsednika Srbije.

Zašto se zaklanjaš iza unutrašnjeg dijaloga, referenduma i velikih sila, u rešavanju problema Kosova i Metohije, da li će svi počinioci ratnih zločina, albanski i srpski, biti izvedeni pred lice pravde i zašto se toga bojiš ti i tvoji najbliži saradnici na Kosovu s obe strane, i srpske i albanske, rekao je Janković uputivši pitanja predsedniku Srbije.

Odgovarajući na pitanje zašto to ne pita kosovske vlasti, Janković je rekao zato što je on (Vučić) uzeo na sebe svojom voljom i silom, odgovornost.

Koga da pitam? Šta ja imam sa Hašimom Tačijem, kad ste mene videli da pregovaram s njim, sa Haradinajem, naveo je.

Kosovo mora da se reši, ali sa ratnim zločincima, koje je Srbija stavila na poternicu, ne možemo da pričamo, izjavio je Janković.

Da li će rešenje Kosova i Metohije u izvedbi Aleksandra Vučića da znači da ratni zločinci i sa srpske i albanske strane, neće odgovarati, ako je to tako, sram ga bilo, to se tako neće završiti, poručio je on.

Članovi Pokreta slobodnih građana i „Čuvari Starog grada“ Marka Bastaća organizovali su akciju pod parolom „Ko je ubio Olivera Ivanovića“ u Pionirskom parku, gde su razvili transparente sa tim i drugim pitanjima za Vučića, a prema rečima Jankovića skup je uredno prijavljen policiji, čiji službenici su bili na licu mesta.

Na skup je sa svojim transparentom došao predsednik Udruženja porodica ubijenih i kidnapovanih na Kosovu i Metohiji Simo Spasić koji je od Jankovića tražio odgovore o Predragu Gojkoviću koji se ubio u njegovom stanu pre 25 godina, uzvikujući „Gojko traži pravdu“.

Onemogućeni da se obrate novinarima, Janković i predstavnici PSG su se iz parka pomerili do ulaza zgrade predsednika na Andrićevom vencu.

Janković je novinarima rekao da je to 4. akcija u kojoj postavljaju pitanje Vučiću o ubistvu Ivanovića i druga na koja je kao predsednik države dužan da odgovori građanima, a da je umesto toga poslat Simo Spasić da uzvrati pitanjima.

Lider PSG je rekao da iako nema obavezu, odgovara na pitanja koja su mu postavljena podsećajući šta je uradio dok je bio zaštitnik građana, da je auto „audi“ koji je koristio u predsedničkoj kampanji donacija jedne firme iz Čačka, o čemu je ugovor već više puta kontrolisala inspekcija i da je slučaj njegovog pokojnog prijatelja zaključen pre 25 godina, uz nalaz nadležnih organa da ga niko nije ubio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari