Janošević prešao u SNS i postao poverenik stranke u Boru: Iz opozicije poručuju kako je izdao svoje glasače 1Foto: M.S.

Na sednici Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Boru, dosadašnji poverenik, Blagoje Spaskovski, razrešen je ove dužnosti na lični zahtev, a umesto njega novi poverenici su Milovoje Janošević i Aleksandar Milikić. „Ova odluka je isključivo u interesu građana grada Bora i sela”, poručio je Janošević.

Na sednici kojom je predsedavao predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke, Darko Glišić, došlo je do promene poverenika ove stranke u Boru.

Tom prilikom, Janošević je kazao da je ovo teška odluka koju je kao čovek doneo, ali je to odluka koja je u interesu samo građana, grada Bora i okolnih sela.

“Zahvaljujem se ljudima iz SNS-a koji su prepoznali da mi kao tim, a od danas kao porodica, možemo napraviti dobre stvari za naš grad i za naša sela. Sa Milikićem nemam nikakav problem. Sedam meseci smo zajedno, i mi se dopunjujemo. Ja sam dovoljno iskusan čovek, on je mlađi i to tako treba da bude”, istakao je Janošević.

On je kazao da je spreman da od sutra nosi krst zbog raznoraznih izdaja i prodaje. Kaže, “svestan je on ali svesni su i svi”.

“Kada se objavi da sam postao povernik SNS-a, postaću najomraženija ličnost u Boru. To nije ni prvi ni poslednji put, pošto sam bio u opoziciji i znam kako to ide ali sam siguran da uz pomoć predsednika Vučića i države možemo od našeg grada napraviti još bolje mesto za život”, kazao je novi poverenik.

Takođe, Janošević je istakao da postoje problemi u gradu Boru, ali da on i gradonačelnik Milikić to rešavaju, i da će na narednim izborima, zbog toga imati odličan rezultat.

Kazao je i da prvi put ima tremu, i to zbog toga što su ljudi iz vrha SNS-a prepoznali da on sa svojim timom, može doprineti da Bor kao i cela Timočka Krajina žive mnogo bolje.

“Ja sam vrhunac svoje političke karijere ostvario 2022. godine kada sam postao zamenik gradonačelnika, ali ovo sada je nešto mnogo veće, i to je za mene kao čoveka – kruna karijere”, zaključio je Janošević.

Na novinarsko pitanje da li će i ostali članovi stranke “Most” preći u SNS, Janošević kaže, da je ta stranka u Boru prestala da postoji, i da se nada da će većina preći u SNS.

Na komentar Janoševića da vlaška stranka “Most” ne postoji, predsednica novog odbora ove stranke formiranog 24. septembra, Nada Lukić, kaže za Danas, da to nije tačno.

“Kao što se i videlo odmah nakon izbora, gde je Milivoje Janošević izdao svoje glasače, članovi koji su nakon takvog njegovog poteza, smogli hrabrosti i snage, formirali su novi gradski odbor vlaške stranke “Most” u Boru. Nakon predizbornih obećanja da nema koalicije sa SNS-om, sada smo se uverili da je Miki izdao i Vlahe i sve koji smo bili uz njega na ovim prostorima, jer je zahvaljujući nama dobio četiri mandata što je bio njegov najveći uspeh”, kaže Nada Lukić, predsednica GrO stranke “Most” u Boru i potpredsednica stranke “Most” u Petrovcu na Mlavi.

Ona kaže, da je Janošević sada “premostio” i postao poverenik SNS-a u Boru, dok će stranka “Most” ostati pri svojim stavovima.

Predsednik “Narodne stranke” u Boru, Dragan Marković, povodom postavljenja Janoševića za poverenika SNS-a kaže, da sve što se dešava u gradu je nastavak ponižavanja naroda.

“Dolaskom SNS na vlast, počela je politička trgovina ustoličena kao poželjno sredstvo vladanja bez obzira na prethodna obećanja, stavove, politički program. Sve je obogaljeno. Miki Janošević se vraća tamo gde mu je i mesto. Odigrao je dosta uloga u kojima je bio lažni opozicionar, sada se konačno raskrinkao.  Žalosno je što su mu pojedini „opozicioni“ učesnici nakon otkrivene obmane čestitali na fer kampanji. Verujem da je ovo poslednja cigla u zidu obmane građana”, poručio je on.

Prema rečima Vladana Glišića predsednika Izvršnog odbora SNS-a, zadatak poverenika u narednih šest meseci do godinu dana je da prođu kroz infrastrukturu stranke, i da vide gde treba da se aktivnosti pojačaju, ali i da dodaju energiju samoj stranci, do organizovanja stranačkih izbora.

Glišić je istakao da se grad Bor u poslednjih nekoliko godina izdigao, tako da od nekadašnjeg budžeta koji nije bio ni dve milijarde, sadašnji je više od šest.

“Sada je mnogo bolje, i sigurno je bolje nego da smo poslušali one koji su nam savetovali da gajimo kikiriki. To nam ne bi pomoglo da se razvijamo, kako se danas ovaj grad razvija”, kazao je Glišić.

Podsećamo, nekoliko dana pre izbora razgovarali smo sa Janoševićem, koji je tada kazao da oni vode pozitivnu kampanju, i da nema crnih džipova i pritisaka na birače, ali da to ne znači da ih neće biti. Poručio je da će opozicija pobediti u Boru.

Međutim, nakon izbora, gde je Vlaška stranka “Most” osvojila pet mandata, na sednici Skupštine Bora održanoj 18. maja, novu vlast formirali su SNS, SPS i stranka “Most”. Novi-stari gradonačelnik Bora je postao Aleksandar Milikić, dok u novom sazivu lokalnog parlamenta u Boru, zamenik gradonačelnika postao Milivoje Janošević.

Krajem maja meseca prošle godine, Janošević je kazao za Danas da za sada nema nagoveštaja da će se Vlaška stranka “Most” jednog dana, kao Ničićev pokret u Zaječaru, utopiti u SNS, pošto je on deo te stranke i zalaže se za njen program.

“Nema razloga za to. Koja bi to funkcija bila da to uradimo? Samo ime naše stranke “Most” znači da smo mi tu da nešto spajamo, a ne da razdvajamo ili da se utapamo”, objasnio je naš sagovornik.

Skoro godinu dana kasnije – sve je moguće. Izgleda da je funkcija poverenika bila bila baš to što je prelomilo Janoševićev “prelet” u SNS.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari