"Javno obećavam, evo dajem reč": Šta su poslanici u Skupštini obećavali nakon izbora 17. decembra 1Printskrin N1

Poslanici vlasti pozvali su danas opoziciju da političkom karijerom garantuju promenu vlasti koju najavljuju da će se desiti 17. decembra, kada će najverovatnije biti održani izbori, dok poslanici opozicije obećavaju da će nakon izbora biti hapšenja „lopova iz Srpske napredne stranke (SNS)“.

Šef poslaničke grupe SNS Milenko Jovanov je na sednici parlamenta, na kojoj se raspravlja o državnom budžetu za 2024. godinu, medijskim zakonima i brojnim drugim tačkama dnevnog reda, pozvao opoziciju da garantuje da će se 17. decembra dogoditi političke promene u Srbiji i da se više neće baviti politikom ukoliko se to ne desi.

„Hajde ubuduće da svako ko kaže da će biti promene vlasti 17. decembra, da najavi svoje povlačenje iz politike ako se to ne desi“, kazao je Jovanov.

Poslanik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić kazao je da je jedino što će garantovati građanima da će po promeni vlasti biti pohapšeni „svi lopovi iz SNS, koji su pljačkali državu zloupotrebljavajući funkcije“.

Aleksić je naveo da je od 2018. do 2019. godine iz Telekoma Srbije „ispumpano 500 miliona evra“, kada je između ostalog kupljen „Kopernikus Tehnolodžis“ za 195 miliona, koji je u tom trenutku, prema njegovim rečima, vredeo 10 miliona.

„Taj isti Kopernikus je kupio televizije Prva i B92 i vi sada menjate zakon da bi Telekom ponovo mogao da kupi televizije Prva i B92. Nije vam malo što ste jednom napravili transakciju i ukrali 195 miliona evra od države i građana, nego to hoćete opet. E pa to nećemo da dozvolimo, prestanite više da pljačkate Srbiju“, kazao je Aleksić.

Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević izjavio je da se javno zaklinje da „ako po padu ovog mafijaškog režima ne bude sprovedena lustracija, zakon o oduzimanju imovine i hapšenje kriminalaca i mafijaša, da će zauvek napustiti politiku“.

„Javno obećavam, evo dajem reč. Hvala vam gospodine Jovanov što doprinosite naporima da bude uhapšen (predsednik Srbije) Aleksandar Vučić“, kazao je Milivojević.

Jovanov je na sve to odgovorio da nije od opozicije tražio „da se zaklinje u cvet i u med“ šta će biti kada dođu na vlast.

„Ne, ne, ne. Ja vas pitam da li će 17. decembra doći do promena u Srbiji i da li se zaklinjete da ćete napustiti politiku ako do promena ne dođe. Da vidimo da li vi stvarno verujete da će doći do promena. Ja koliko vidim, niko od vas to neće“, rekao je Jovanov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari