Javnost ne zna kolika su finansijska potraživanja Srbije prema Kosovu

Predstavnici Srbije i Kosova juče su u Briselu nastavili tehnički dijalog o imovini i međusobnim potraživanjima

Ostavite komentar


  1. Тема међусобног потраживања је за експерте а најмање за политичаре а до тада као до сада, дупло голо.

  2. Jedino je „postignuta saglasnost da se rasprava o ovom elementu opšteg sporazuma dve strane nastavi i na sledećem sastanku.“ Dakle, po običaju, duplo golo za običnog čoveka. Za „pregovaračku“ birokratiju obeju strana to znači još turističkog putovanja o narodnom trošku u inostranstvo, devizne dnevnice, skupi hoteli, šoping, „radni“ doručci, ručkovi i večere (gricne se i neka marenda)…

  3. Pa protiv vucica nemozete jer neda svoje a protiv skupstine mozete jer u njoj ima korupta pa zato vam ne odgovara Aleksandar vucic

  4. Stalno se govori o ne s;provodjenju postignutih sporazuma, ali nikada se ti sporazumi ne predstavljaju javnosti. Govori se o ZSO, ali ne za mnoge druge sporazume i njihovom statusu. Neka tabla sa 2-3 ili vise kolumne bi pomogla narodu da se orijentira, da sam presudi ko govori istinu a ko samo mumlja ili da budem konkretan – ko laze.

  5. Od svega izloženog samo BiH ukazao na besmislenu trku u upotrebi stranih reči i izraza.Elem ovde se javila reč“facilitator“valjda da bi zbunila prosečnog čitaoca,a koja potiče iz engleskog „to faciliate“i znači „omogućiti“.Nesporno je da je zbog tehnološke superiornosti anglosaksonskog sveta upotreba engleskog često neophodna ali ovaj izraz je nepotrebno preterivanje.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.