Jeremić: Počelo je veliko preletanje, odlaskom na kanabe Vučića ne dobija se slobodna država 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da je na političkoj sceni Srbije započeo „prelazni rok“ u kojem će neke „zvezde“ preći u tabor večitih rivala, što je „dobra vest za Narodnu stranku, jer će ih pobediti sve zajedno“, ne menjajući svoj dres, politiku i uverenja.

„Svedoci smo procesa strateške prekompozicije političke scene u Srbiji, slične onoj koja se dogodila 2008. godine ili 2012. godine. Oba puta je žaba javnog mnenja, kao i sada, kuvana mesecima kako bi se umanjio šok od ‘prelaznog roka'“, rekao je Jeremić u Nišu na sastanku sa predsednicima odbora te stranke iz južne i istočne Srbije, prenela je danas Narodna stranka.

On je istakao da ta stranka neće učestvovati u „prelaznom roku“ i „sigurno nećemo koristiti međunarodne okolnosti kao izgovor za promenu politike“.

„Ostaćemo verni onome za šta smo se zalagali i u izbornoj kampanji obećali građanima, šta god se u međuvremenu dogodilo – pandemija, krah berze, invazija Rusije u istočnoj Evropi, neka buduća invazija SAD na Bliskom istoku, Kine u Aziji ili invazija vanzemaljaca“, naglasio je Jeremić.

Jeremić je dodao da je misija Narodne stranke da Srbija postane država u kojoj je moguće dostojanstveno živeti od poštenog rada, da pravosuđe, mediji, izborna komisija „slobodno funkcionišu“, umesto da „od partijske knjižice zavisi da li su vam sva vrata otvorena ili zatvorena“.

„To se ne može postići preletanjem, izdajom, lažima i odlaskom na kanabe kod Aleksandra Vučića”, rekao je Jeremić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari