Jeremić: Srpska diplomatija ponižena odustajanjem vrha vlasti od proterivanja ambasadora

Ostavite komentar


  1. Nadam se da Jeremić napiše poneko pismo svom drugu Patriku, da ne zaboravi dane lagodnog života i mahinacija

  2. To nije ponizavanje, to je hrabrost i dobra volja da se pokrene normalizacija odnosa srbije i Crne gore.

    1. Nije vreme da uzvracamo Crnoj Gori iako su to zasluzili. Milov rezim odlazi i bice drugacije.

  3. Vece ponizenje srpske diplomatije nije moglo da se desi nego kad je proglasena nezavisnost Kosova a ti si cutao.

  4. Naravno! Sa njima nista bez posrednika. Veliki su to prevaranti, ja ih zmam vec 30 godina!

  5. Jeremic ocekivano komentarise odluku u negativnom kontekstu. A da je nekim slucajem odluka bila drugacija, verujem da bi i u tom slucaju, opet negativan komentar imao. Cinjenica je da opoziciji nijedna odluka vlasti ne odgovara.

  6. Potrebno je smimrivati situaciju, a ne potpaljivati vatru. Jeremić zaboravlja koliko ima Srba u Crnoj Gori, zaboravlja na imovinu SPC.

  7. ono sto je opasno da se narod Srbije ponizava godinama , godinama se atakuje na dignitet naroda Srbije , pocevsi od kolektivnog glasanja pod prinudom >>> ekonomski ugrozeni gradjani ne mogu da sacuvaju dignitet ,a govoriti o dignitetu diplomatije koja predstavlja rezim i o tome brinuti je suvisno . ova diplomatija ne predstavlja narod vec iskljucivo partije tj jedni malu klasu koja je odavno otudjena od naroda

  8. Ovo je samo dokaz da Vuk za 12 godina nista nije naucio.Nek mi objasni sta je Srbija dobila tad sto je proterala ambasadore nama okolnih zemalja koje su nasu pokrajinu priznale za nezavisnu umesto da se pocnu tad boriti da sto manje drugih drzava urade isto mi smo lecili komplekse i tad stvorili jos cvrsci blok protiv nas. Megalomanu jedan, ne moze Srbija se za svoje interese boriti kao jedna Rusija , Kina ili SAD , treba se sve uraditi da sa novim vlastima u Crnoj Gori kad proglase novu vladu pocnu praviti bolji odnosi a Milove birokrate nek objasnjavaju kakav je ovo hir. Verhelji je pozvao Crnu Goru da odustane od ovog hira ali Vuk je mnogo „pametan“ .

  9. Prosto je za nepoverovati kako je Vuk amater. Pa zar mu nije bilo jasno posle 2008 da to takvo proterivanje ambasadora pa makar bili i kontra mera ne donose rezultate?

  10. Recipročna mera prema Crnoj Gori bila je očekivajuća i sasvim je u skladu sa pravilima međunarodnog prava, međutim nije vreme za inat, već za smirivanje strasti između nas! Produbljivanje već nažalost napravljenog jaza između RS i CG neće ni jednima ni drugima doneti dobro! Zato pozdravljam odluku da se CG ambasador ipak ostavi u Srbiji!

  11. Neka neko objasni ovom coveku da vreme nije vise na srecu svih gradjana ove zemlje,kao kada su oni bili na vlasti.Cuvati dobre odnose ,posebno sa zemljama u regionu je od sustinskog znacaja za razvoj zemlje.

  12. Sigurno da postoji adekvatan razlog o promeni odluke Vlade Srbije u vezi sa Crnogorskim ambasadorom.

  13. Naravno da je doslo do razlaza izmedju Jeremica i Djilasa jer svako vuce na svoju stranu.

    1. Kazu „mala bara, a puno krokodila“. Đilas bi da bude najveci krokodil, a Jeremic mu nije dorastao.Naivan je mnogo.

  14. Odluka o povlacenju proterivanja ambsadora je dobra, jer na taj nacin Srbija ne zaostrava dodatno odnose. Srbija vodi politiku mira i saradnje.

  15. Strucnjaku veliki, srpska diplomatija je ponizena ponasanjem i izjavama ambasadora Srbije u C. Gori.

  16. zbog cega bi mi nekoga proterivali, pa pokazali smo koliko nas takve stvari ne doticu,odusevljena sam potezom

  17. Ostanak ambasadora Crne Gore u Srbiji nije poniženje, već dobar diplomatski čin. To je jednostavna stvar koju Jeremić ne razume, jer našoj zemlji je potreban mir, a ne izazivanje sukoba.

  18. Srbija je prijateljski nastrojena zemlja i kao takva želi da gradi prijateljske odnose sa zemljama u regionu. Zato je predsednik doneo ovakvu odluku.

  19. Predsednik je doneo ovu odluku zbog srpskog naroda koji žive tamo. Predsednik brine o svom narodu ma gde se on nalazio.

  20. Srbija nije nasela na jeftinu provokaciju dela vlasti u Crnoj Gori, a Vuk ovakvom reakcijom samo potvrđuje da nije niti je bio dorastao za tu funkciju koju je obavljao za vreme Tadica.

  21. Najvece ponizenje je bilo kada ste vi iz skolske klupe zaseli na mesto Ministra spoljnih poslova. To je daleko jadnije i amaterskije od postavljanja kojekakvih kreatura na ambasadorske pozicije.

  22. Ponizena je Srbije sto ima jednog kancera od coveka koja bi da moze sa celim svetom da nas posvadja. Sram te bilo prodani covece, odises poltronizmom! Poslat si ovde samo da izazivas konflikte i da provociras placenice. Da smo mi uradili isto, po cemu bi bilo bolji od Crnogoraca?

  23. Pa dobro, Jeremiću fali Roćen pa da se siti ismeju muci naroda. Sad mu je čudno što neko ima integritet da odgovori na provokacije.

  24. Svi znamo kako se završilo čuveno proterivanje ambasadora zemalja koje su priznale tzv. Kosovo u vreme kada je dotični bio šef srpske diplomatije.

  25. Dobra diplomatija i proterivanje ne idu „ruku pod ruku“ gospodine Jeremicu.
    Ovo je bio najbolji moguci potez.

  26. Srbija ne treba da vraca istom merom, kao jedna dostojanstvena i miroljubiva zemlja naci ce nacin za resavanja sporne situacije.

  27. Svi znamo da je ugled nase drzave bio na niskim granam za vreme Vuka Jeremica, njegovim potezima nasa drzava je isla samo nazad

  28. Kad to kaže Vuk Jeremić koji je ponizio Srbiju i srpsku diplomatiju više od svega i svih, dok je bio na vlasti. J***o je majku Srbiji, kako on to kaže. I jeste, što je najgore. Nadam se da se Srbiji više neće ponavljati greške poput Jeremića, Đilasa, Tadića i ostalih pajtosa.

  29. Jeremićevog dobrog dela dok je bio u diplomatiji Srbije , ne mogu da se setim, jer ga nema.

  30. Srbija je pokazala koliko snagu ima i koliko je jaka.
    Povlacenje odluke o proterivanju ambasadora Crne gore je znak politike mira, stabilnosti i zelje za normalizacijom odnosa Srbije i Crne gore.

  31. Nije interes nase drzave,da zahladni odnose sa susednim zemljama,vec da vodi korektnu politiku.Uostalom, to su poslednji trzaji Mila Djukanovica, ne bi li pokazao svoju politicku moc, ne razmisljajuci o politickim i medjunarodnim odnosima.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.