Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić juče je, povodom pretnji atentatom kojima je izložen, izjavio FoNetu u Bernu da se ne plaši i da se predstavnici Švajcarske, kao zemlje domaćina, vrlo dobro staraju o njegovoj bezbednosti.

– Mislim da ovde moji domaćini vrlo dobro rade svoj posao – rekao je Jeremić i istakao da se izuzetno dobro oseća u Švajcarskoj, gde se sastao sa članovima spoljnopolitičkog odbora parlamenta i s ministarkom spoljnih poslova Mišlin Kalmi Rej.

– U inostranstvu zemlja domaćin na adekvatan način obezbeđuje sve predstavnike stranih država, a u svojoj zemlji nemam čega da se plašim – istakao je Jeremić.

Mere obezbeđenja Jeremiću pojačane su zbog informacija da mu albanski teroristi u Švajcarskoj prete atentatom. U obezbeđenju Jeremića učestvuju pripadnici policije i službe državne bezbednosti, a pratnja broji deset vozila.

U neposrednom obezbeđenju šefa srpske diplomatije učestvuje više policajaca. Pojačane mere bezbednosti uočljive su na aerodromu, gde su na krovu raspoređeni i policajci snajperisti, ali i na ulicama glavnog grada Švajcarske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari