Jeremić: Vučić nas neće ućutkati svojim klevetama 1Foto: Wikipedia

Predsednik Narodne stranke izjavio je da je Aleksandar Vučić potvrdio tvrdnje da je pre nekoliko dana naredio medijski napad na njihovu stranku, koja kako je naveo beleži stabilan trend rasta.

– Po istom receptu po kojem je u predsedničkoj izbornoj kampanji kukavički napao moju suprugu tvrdeći da je ona, na čelu narko bande, Vučić sada pokušava da konstruiše da sam na čelu nekakve međunarodne bande lopova, naglašava Jeremić.

On je podsetio da su u trci za Generalnog sekretara UN, koju je prkos Vučićevoj ličnoj opstrukciji uspeo da završi na visokom drugom mestu, svi kandidati za vodeću poziciju u aktuelnom međunarodnom poretku prošli detaljna ispitivanja svojih biografija i finansija od strane relevantnih službi i institucija najmoćnijih država sveta – uključujući SAD, Rusiju, Kinu, Veliku Britaniju i Francusku.

– Nijedna od njih nije u mom slučaju pronašla ni najmanju manjkavost ili nepravilnost. Takođe je poznato da sam u poslednjih nekoliko meseci u više navrata putovao u SAD, gde sam iz porodičnih razloga proveo i poslednjih nekoliko nedelja. Da postoji bilo kakva sumnja američkih organa vezanih za moju prošlost, očigledno da je bi tim prilikama reagovali – a nisu, istakao je Jeremić.

Kako ističe ovaj brutalni napad doživljava kao izraz Vučićeve njegove potrebe da ućutka Narodnu stranku.

Pravni tim Narodne stranke obavestiće javnost o daljim koracima podnošenja tužbe protiv predsednika Srbije, što će se dogoditi u najbližoj budućnosti.

Dok priprema tužbe Narodna stranka ukazuje da bi, pre nego što se pozabavi saradnicima Narodne stranke i CIRSD-a, Vučić trebalo da javnost obavesti o ishodima afera kao što su „Vetroparkovi“, u kojoj su kako se navodi učestvovali njegov kum Nikola Petrović i premijerka Ana Brnabić, firme premijerkinog brata ASECO SEE, pad helikoptera, u kojoj su učestvovali Zlatibor Lončar i sadašnji šef BIA Bratislav Gašić, rušenja u Savamali i stanova Siniše Malog u Bugarskoj, of-šor kompanija svog brata koji misteriozno gubi lične karte, pa se kasnije na njegovo ime otvaraju firme, Aleksandra Vulina i njegovog stana koji je dobio od tetke, prevari zvanoj „Beograd na vodi“, imovinskoj karti bivšeg ministra informisanja i premijera, sadašnjeg predsednika kome su ove funkcije i jedino radno mesto u njegovoj biografiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari