Jeremićeva metafora o neophodnosti zajedničke borbe 1foto FoNet Zoran Mrđa

Sagovornici Danasa komentarišete izjavu predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića za N1 da ukoliko se on i čelnici Demokratske stranke i Stranke slobode i pravde, Zoran Lutovac i Dragan Đilas, ne dogovore, o zajedničkom nastupu na izborima, da je onda najbolje da “skoče s mosta”.

Marko Bastać, osnivač Kancelarije za lokalne i inovativne politike:

Metaforom je pokušao da ukaže na neophodnost dogovora o zajedničkoj borbi. Deluje kao da je hteo da upotrebi neku težu reč pa je u poslednjem trenutku odustao. Ne znam zašto do tog dogovora nije ranije došlo i zašto se ovoliko čekalo. U svakom slučaju, dogovor Đilasa, Jeremića i Lutovca građani očekuju u prvoj fazi, a nakon toga ukrupnjavanje i ostatka opozicije.

Aris Movsesijan, predsednik Nove stranke:

Nadam se da je gospodin Jeremić samo želeo da potencira da je dogovor već napravljen. A da nam je potrebna zaštita na mostovima, koja obezbeđuje nemogućnost skakanja sa mostova, potrebna je.

Konstantin Samofalov, generalni sekretar Socijaldemokratske stranke:

Za opoziciju u celini važno je da svi pokažemo ozbiljnost, odgovornost, pre svega prema našim biračima i da u izbornu trku uđemo sa minimumom konsenzusa oko ključnih pitanja. A ona su dogovor o koordinaciji izbornih aktivnosti, kontroli izbora, o međusobnom nenapadanju, poštovanju, bez obzira u koliko kolona i sa koliko predsedničkih kandidata ćemo da nastupimo. Ukoliko to tako i bude, neće biti apsolutno nikakvih problema i očekujem da će u tom slučaju opozicija ostvariti dobar rezultat.

Bratislav Jugović, poslanik Srpske napredne stranke: 

Jeremić ne bi smeo da skoči ni sa terase u prizemlju. Mislim da neće uskočiti ni u skupštinske klupe, zato što neće biti na izbornoj listi. To nije samo zbog toga što bojkot opozicija ima veću šansu da preskoči cenzus, ako Jeremić nije na izbornoj listi, već zato što Jeremića na izbornoj listi ne žele ni ljudi iz njegove stranke. S njim više niko neće da se igra. Tako to biva s maminom i tatinom razmaženom decom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari