Jerinić ( Ne davimo Beograd): Vučić, sve više, sudbinu države vezuje za sudbinu SNS 1Foto: Ne davimo Beograd

Poslanica Ne davimo Beograd Jelena Jerinić ocenila je da je „posebno žalosno“ što predsednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić „sve više sudbinu države vezuje za sudbinu svoje stranke“.

Jerinić je za Danas kazala da „ljudi ne žele da na to pristanu“, te da „i protesti širom Srbije na to vrlo jasno ukazuju“.

Ona je, povodom najave Vučić da skup 26. maja u Beogradu, „neće biti skup protesta, skup ljutnje, i da to ne sme biti skup mržnje, već skup nade“, ocenila da je to „eventualno miting nade za SNS, da će uspeti da ostanu na vlasti“.

„Za ljude koji se nadaju boljem životu u Srbiji sigurno nije“, rekla je ona te zapitala kakvoj nadi mogu da se nadaju zaposleni u javnim preduzećima i organima uprave koji su, kako je dodala, ucenjeni ostankom na poslu, ako ne dođu na skup koji organizuje SNS.

Lider Pokreta slobodnih gradjana Pavle Grbović ocenio je da je jedini cilj tog skupa da vlasti, „na trenutak“ od sebe „sakriju istinu da su im stvari izmakle kontroli“ i da je, kako je dodao, „njihova baza počela da se kruni“.

Kazao i da je jedini cilj tog „skupa nade“ da se međusobno ohrabre, preneo je Danas na svom sajtu.

„Svakodnevno prisustvujemo njihovom odbrojavanju do, kako oni kažu, najvećeg skupa u modernoj istoriji. To samo pokazuje u kojoj meri su izopšteni od realnosti“, kazao je Grbović.

Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević je kazao da nema nade sa onim koji je, kako je naveo, „dokazani pokretač mržnje u društvu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari