Jerinić (ZLF): Građani se odjednom pojavili da daju podršku SNS-u, čim je RIK objavio obrasce 1Jelena Jerinić/Foto: Printskrin N1

Članica stranke Zeleno-levi front (ZLF) Jelena Jerinić izjavila je danas da se veliki broj građana „odjednom pojavio“ da potpisom da podršku Srpskoj naprednoj stranci (SNS) za predstojeće izbore čim je Republička izborna komisija (RIK) objavila obrasce, a situaciju ocenila kao „gotovo komičnu“.

„To govori da je država potpuno privatizovala sve državne resurse. Ne radi se samo o državnom novcu, već o svim resursima“, rekla je Jerinić za televiziju N1.

Prema njenim rečima, ni jedna institucija koja treba da se bavi kontrolom takvih zloupotreba ne reaguje, a u tome prednjači Agencija za sprečavanje korupcije.

„Pa njima treba više od godinu dana da odgovore na jednu predstavku. Agencija je klasičan primer zarobljene institucije, a koja treba da kontroliše sve te stvari. Mi smo uputili i predlog Ustavnom sudu koje se odnosi na uputstvo, a koje je RIK izmenio neposredno pred izbore. Insistiraćemo na svim pravnim sredtvima“, rekla je Jerinić.

Ona je dodala i da će opozicija nastaviti da podnosi predstavke, prijave, krivične prijave.

„Slaćemo svima i tužilaštvima, jer je neophodno da bude jasno da je na institucijama odgovornost, a da je njihovo ćutanje na sve što se dešava vid saučesništva u ovoj kriminalnoj vlasti“, navela je Jerinić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari