Zajedno o koaliciji SNS i SRS: Više nemaju nameru da kriju svoju radikalsku prošlost i sadašnjost 1Foto: BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ

Stranka Zajedno ocenila je danas da Srpska napredna stranka (SNS) „više nema nameru da krije svoju radikalsku prošlost i sadašnjost“, nakon najave predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislava Šešelja da će na lokalne i beogradske izbore izaći u koaliciji sa SNS.

Iz Zajedno su u saopštenju ocenili da SNS zajedničkim izlaskom na izbore sa SRS „pokušava da spase šta se spasiti može“.

„Kako bi popravio rejting SNS-a, (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić je prvo vaskrsao bivšeg radikala Tomislava Nikolića, a sada i Vojislava Šešelja, osnivača Srpske radikalne stranke i svog političkog oca“, navodi se u saopštenju.

Ocenili su da vlast tim potezom pokazuje da je njihov program za izbore „nastavak pljačke javnih resursa i dobara, dalje sejanje straha, mržnje i promocija nasilja“, a da je na opozicionoj listi „Srbija protiv nasilja“, čiji je Zajedno deo, da na izborima 17. decembra „jednom za svagda raskrsti sa bivšim, sadašnjim i budućim radikalima“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari