Ji: Poruka Srbiji o dve stolice je bila savet, ne ultimatum

Ostavite komentar


  1. Savet bi bio, ako bi bilo ko od srpskih zvaničnika zatražio od SAD takvu uslugu. Ako to nije traženo od SAD i EU, sasvim je jasno da se radi o ČISTOM ULTIMATUMU, samo što to nije zgodno reći. Ipak, nismo debili, barem oni gradjani Srbije koji su zadovoljni svojom stolicom i, koji nikada ne bi seli ni u američku a ni u rusku stolicu. Bićemo prijatelji sa onima koji su nama prijatelji a ne zato što neko ima "mišiće", da ne kažem kasetne bombe ili bombe sa osiromašenim uranijumom.

  2. Na nesreću, g. Ji nije razumeo onu frazu o ulasku u Evropu "s našim identitetom", a dvoličnost, prenemaganje i podvaljivanje roga za sveću je prosto deo našeg identiteta!

  3. Eto,napali ste bili coveka ni krivog ni duznog, a on samo dao dobronamerni savet jer nas voli i brine za nasu buducnost.E Srbi moji..

  4. Ипак га је Председник натерао да полиже оно што је изговорио! Са оваквим белосветским олошем једино тако и може: отворено и транспарентно пренети њихове претње и одлучан одговор! Браво за Председника!

  5. Gospon Ji je preneo Srbiji ono sto bi svaka normalna drzava uradila na svom putu ka EU.Mislim da on nije jos shvatio,sa kakvim ljudima u Srbiji ima posla.Garant,da bi gospoja Madlen Olbrajt mnogo bolje prenela poruke Vucicu,Vulinu,Dacicu iz USA!!!

  6. Po cijem nalogu Hojt deli savete.Poznaje li srpsku izreku, da je nezahvalno davati savete?Kaubojsku politiku "Bacanje lasa" u Americi je disciplina na rodeu koju je vec primenjivao na Balkanu i nije bila savetodavna vec preteca.Ruski ambasador"savetodavno"postavio rangiranje u americkoj administraciji.Razliku, izmedju rodea i spanske koride su evidentne. Hvatanje bikova za rogove u Evropi i Americi nije isto. EU vec ima dva arsina i dvolicnost prema Srbiji.Hojt,u Briselu da deli savete o dve stolice,kada je u pitanju Srbija.

  7. Mi, i kao vlast i kao narod, imamo stvarno duple standarde: kad americki predstavnik da neku izjavu u vezi sa nama, napadna ga i kuka i motika a kad 100 puta goru i uvredljuviju izjavu direktno se mesajucu u nase stvari ,zavadjajuci nas i sa EU i sa Amerikom,da ambasador Rusije u nasoj zemlji niko ne reaguje.Prema tome ,zavrsimo ovu farsu oko EU i napokon postanimo ruska provincija sa Nenadom Popovicem kao predsednikom .

  8. Čitam komentare i ne verujem. Koliko smo mi ostrašćeni, strašno. A kad se Konuzin i Čepurin sprdaju sa nama, to je ok. Ja i dalje ne smatram da je ultimatum, mešanje itd., čovek je rekao šta ne može ako mi (ne on) mi hoćemo u EU i evrointegracije. Ljudi moji, ja ne znam šta je u toj izjavi nenormalno, to što mi ne razumemo politiku i na sve reagujemo nenormalno je naš problem. ja nprt. tražim da budem član jedne partije (namerno takav primer) a oni mi kažu – može, dobrodošao, ali ne možeš da budeš i član one tamo, oni imaju suprotne stavove od nas. Ja kažem, da, ali ja bih voleo i kod vas i tamo, i tamo imam interesa i volim ih, znam ih dugo, a kod vas su pare, standard, normalan život, hoću i ja to kod mene a ne umem izgleda sam itd (ili ja grešim, zašto idemo u EU?). Oni na sve to kažu, žao nam je, daćemo ti vremena, ti odluči, ali ovamo ne može ako si i dalje tamo. I ja počnem da se derem po ulici – joj, mešaju mi se u život, pritiskaju, ultimatišu me, jojjjj. Ajde bre, malo ozbiljnosti. Ne pričam o tome koga volite ili ne. Samo odlučite, sve je u redu. Ali posledice odluke (tipa na istok) bi trebao neko da snosi, ne? Ili ćemo ko i dosad, busanje u grudi, ej, ne umeju oni da žive, da vidiš nas, slovenska duša, tralala…ups, nemam kintu za leb…(ni ovamo nije kinta na poklon, nije ništa na poklon, naprotiv, ali je perspektiva jasnija, i na kraju krajeva, kod njih su pare, moć, sve, pravila koja donose normalan život.Tačka.Period)

  9. A kako bi bilo da Danas pocne da deli Putinovu sliku uz svaki stampani primerak Danas-a, da smiri ove komentatore? Jednom malu za novcanik, jednom veliku za zid, jednom onu sto se peglom preslikava na majicu, onda onu sto visi u kolima, jednom onu erotsku na konju – gde je on go do pojasa a konj skroz, , jednu kako ubija zmaja… Skocio bi tiraz sigurno a ko nece ne mora da uzme.

  10. "A kako bi bilo da Danas pocne da deli Putinovu sliku uz svaki stampani primerak Danas-a, da smiri ove komentatore?" Mani ćosavca! Štampaj odma““ brku!!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.