Joksimović: Nastala kriza bila svojevrstan „momenat istine“ za EU i region 1Foto: EPA/OLIVIER HOSLET

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović učestvovala je na video konferenciji ministara spoljnih i evropskih poslova Zapadnog Balkana i evropskog komesara za susedsku politiku i proširenje Olivera Varheljija, saopšteno je danas iz njenog kabineta.

Na konferenciji je okvirno predstavljena komunikacija Evropske komisije sačinjena za doprinos i podršku Zapadnom Balkanu u rešavanju posledica korona virusa i oporavku regiona nakon pandemije, a koja će biti važan deo agende video Samita EU-Zapadni Balkan 6. maja Varhelji je predstavio pozicije i planove Komisije, naglasivši da uprkos novonastaloj krizi, Zapadni Balkan ostaje u fokusu EU.

Joksimović je rekla da je nastala kriza bila svojevrstan „momenat istine“ za EU i region i konstatovala da je u celini gledano test kredibilnog partnerstva i solidarnosti položen.

Ona je navela da su dosadašnja ulaganja i namera EU da pomogne i podrži oporavak nakon pandemije od velike važnosti za podsticanje kratkoročnog i dugoročnog oporavka Srbije i regiona, ali i značajan podstrek reformskom procesu i približavanju regiona EU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari