Joksimović razgovarala sa koordinatorkom UN u Srbiji o saradnji 1Foto: EPA/OLIVIER HOSLET

Srpska ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović i stalna koordinatorka Ujedinjenih nacija u Srbiji Fransoaz Žakob nastavile su razgovore o modalitetima saradnje od 2021. do 2025. godine i budućoj podršci tima UN, saopštila je Vlada Srbije.

Joksimović je ukazala na značaj iskustva koje poseduju agencije UN u brojnim oblastima, posebno ljudskih prava, zdravstva, pitanja najšireg socijalnog uključivanja, rodne ravnopravnosti i migracija, navodi se u saopštenju.

Navela je da je u procesu pripreme dokumenta „Partnerstvo za razvoj: prioriteti za međunarodnu pomoć za period do 2025. godine“ posebna pažnja posvećena oblastima koje su deo sprovođenja ciljeva održivog razvoja i Agende UN 2030.

Žakob je izrazila zadovoljstvo zbog, kako se navodi, „otvorenog i proaktivnog pristupa“ koji su institucije Srbije preduzele sa ciljem „identifikacije ključnih razvojnih prioriteta u narednom periodu“.

Navela je da će tim UN u Srbiji aktivno raditi sa državnim institucijama na pripremi usaglašenog Okvira saradnje koji će definisati konkretne oblasti saradnje u kontekstu sprovođenja reformi, značajnih i za proces evropskih integracija i za ostvarivanje politike održivog razvoja Srbije, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari