Još jedan 5. oktobar: Šta je, sem poniženja, donela jogurt revolucija 35 godina od događanja?

Ostavite komentar


  1. Meni nista i dalje vazi ono narodna seci usi krpi dupe.Imam drugara preko nekretninenovisad.rs kupio stan sad mu banka dize ratu covek ne spava da moze prodao bi stan i vratio sav novac banci.

  2. Eh, sad. Ne valjaju jogurt revolucije u Vojvodini pre 35 godina, a jogurt revolucije i jogurt litije u Crnoj Gori valjaju i onda, a i dan danas.

  3. Jogurt revolucija nam je donela mnogo toga dobrog. Koliko su pokrajinski rukovodioci bili bahati navešću vam i primer. Radio sam tada u državnoj instituciji koja je svakodnevno dobijala besplatno sve dnevne novine izdavane tada u Srbiji. U jeku protesta došao nam na radni sastanak tadašnji pomoćnik pokrajinskog sekretara i okupio sve zaposlene kako bi nam ispitao mozak. Tada nam je otvoreno i direktno rekao da više nećemo dobijati „Politiku“, „Ekspres politiku“ i „Večernje novosti“ naglasivši da nam je zabranjeno i da ih čitamo. Posle njegovog vrlo inspiritavnog „govora“ za reč se javio jedan naš kolega i pitao ga „da li to znači da ne smemo više čitati ni Politikin zabavnik“. Posle toga je bio suspendovan i nije radio sve dok revolucija nije uspešno okončana. Sreća pa disciplinski postupak nije okončan jer bi inače dobio otkaz. Toliko o tome šta je bio uzrok te revolucije koju posprdno nazivate „jogurt revolucijom“ i kakav je njen rezultat bio.

  4. Vojvođani su prodali Vojvodinu, moji su gora bagra od ovih osvojitelja….!!!!

  5. Da bi ispraznili sve fondove i finansije preusmerili u Beograd, znači opljačkali su Vojvodinu.Mihalj Kertes nije bio Mađar.

  6. Vojvodina je i dalje u sastavu Srbije, a Kosovo su prodali 1999! Sad kukumavče? Debili.

  7. @Nesrećniče. Vojvodina nije prodata, neg je dobijena za zelenim stolom u Trianonu. Prodat je Knin i Kosovo!

  8. Junačine i svi izbegli vojno sposobni muškarci, vratite Knin i Kosovo!

  9. Vojvodina je “ Jogurt revolucijom“, opljackana i izgubila svaku moc. To je bio cilj Milosevica,a recenica Kertesova“ Kad se ja kao Madjar ne bojim Srbije, sto bi se Srbin bojao Srbije“, ga je nagradila posteno u njegovom lopovluku. Gde su mu sad Madjari? 2/3 su otisli sa ovih prostora, unesto njih dosle izbeglice…E to je danas Vojvodina. Novi Sad- mala Bosna. Ovde bih se zaustavila.

  10. Jasno je i precizo opisan početak kraja SFRJ bez prebacivanja krivice na druge narode. Te 1988. Tuđman, Alija u njima slični su bili bezopasni. Jogurt revolucija je pogurala poitčke karijere nacionalističkih lidera. Cenu su platili Jugosloveni neki životom, neki izbeglištvom, a mali broj se i obogatio. Biznis patriotizam postao je unosno zabimanje naših političara koji i danas naplaćuju svoju „brigu“ o sudbinini srpstva.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.