Joška Broz: Tito treba da dobije obeležje u Beogradu

*Krajnji cilj svih rehabilitacija biće rehabilitacija Hitlera
Predsednik Komunističke partije u razgovoru za Danas povodom rasprave o spomeniku Slobodanu Miloševiću

Ostavite komentar


  1. Ja predlazem da se na jednom mestu, jedan pored drugog, podignu spomenici svim vodjama, predsednicima i premijerima Srbije, koji su to bili zvanicno. Na primer pored skupstine. A da onda, iz prakticnih razloga, umesto da ih busimo, krnjimo i rusimo, drzimo uspravno ili naopacke u skladu sa zvanicnom dnevnom ili prepodnevnom politikom. Ko je kako zasluzio tog dana. Da znamo kakav je vazdusni pritisak.

  2. Dragi Joska,
    to sto pokusavas da broza uvalis u Beograd bolje da vidis sa Pristinom. Ima mesta pored Klintona, pa eto lepote. Ako se pitas zasto to, e pa to pitaj 250.000 proteranih srba 1945. godine. Uvek sam njegov svetao lik na markisama lepio naopako. Eto to je bio moj mali bunt velikom manipularoru, prevarantu i ubici Srbije. Hoce li neko reci sta je bio broz za Srbiju, kao sto je Putin rekao za Lenjina da je on bio atomska bomba za Rusiju 1917. godine. Hoce li?? Mante se Joske…

  3. naravno da treba. Tito je vise uradio za gradjane Srbije od bilo koga pre i posle njega.

  4. Nasi komunisti, umesto da se bore za socijalnu pravdu, jos se bave uspomenama na Vukovarski kongres i V zemaljsku konferenciju…Dok dodju do nas, proci ce jos jedno pola veka.

  5. "Tito je vise uradio za gradjane Srbije od bilo koga pre i posle njega."
    Tito je Srbima napravio dve velike medveđe usluge koje ih drugačije ne bi zgodile; prvo nas je izvukao da ne pripadnemo Rusima, a onda nam je "sačuvao" Kosovo. Da nije bilo njegove partizanije Srbijica bi bila pod ruskom okupacijom, Vojvodina u Mađarskoj, Kosovo u Albaniji, a Srbi doveka izlečeni od bolesne rusofilije. Da nije onako brutalno preveslao Albance kojima je KP obećala samoopredeljenje na Kosovu, mi bi taj kanem smakli s vrata još 1945-te. Tesno nam ga skroji…

  6. Postovani Urednice,Joska Broz ne zasluzuje da mu Danas omoguci ovaj i ovakav intervju.On covek nema pojma o politici,o uzrocima,posledicama,ratovima,odgovornima,zrtvama,krivcima..Izjave su mu suplje,kontradiktorne.Covek je bez stava,.Tito mu je slucajno deda i to je sve..

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.